Ethiopië is een prachtig uitgestrekt land met de beste keuken van Oost-Afrika en een fabuleuze geschiedenis. Maar voordat je je in het oude Abyssinia begeeft moet je toch even je vaccinaties voor Ethiopië bij de travelpoli halen.

vaccinaties voor Ethiopië

Allereerst…

Houd er rekening mee dat aanbevolen vaccinaties kunnen veranderen van tijd tot tijd.

Cholerastempel

Een cholerastempel is louter een verklaring dat je ‘cholera vrij’ bent. Die is verplicht als je Ethiopië in wilt en uit een gebied met cholera komt, zoals bijvoorbeeld Mozambique.

Vaccinatie Gele koorts

Als je uit een Gele Koorts land komt is een inenting in Ethiopië verplicht. Gele koorts komt nog nauwelijks voor in Ethiopië, bescherm je goed tegen muggen die de ziekte overdragen, en de kans dat je deze infectieziekte krijgt is zo goed als nul.

Vaccinatie DTP

Babyboomer of jonger?? Dan zijn difterie, tetanus en polio ziekten waar je in Nederland al tegen ingeënt bent. Dikke kans dus dat je aan 1 opfrissende injectie genoeg hebt en de komende 10 jaar goed beschermd op stap kan tegen deze killers.   

Vaccinatie Hepatitis A

Deze vaccinatie is zeer aan te raden, deze besmettelijke geelzucht, want zo noemt men Hepatitis A in de volksmond, is een nasty leverinfectie die je ook al in het zuiden van Europa kan oplopen. Voor een active traveller is deze vaccinatie niet alleen in Ethiopië een must, maar in bijna de hele wereld nodig.   

Helemaal warm geworden van Ethiopië en zin gekregen in een trip naar Abysinnia, het voormalige Ethiopische keizerrijk? Klik dan hier voor een live chat.

 

What you can read next:

  mozambique vaccinaties

  Welke vaccinaties heb je nodig voor Mozambique?

  Medisch Mozambique Tips & Tricks

  Parelwitte, eindeloze stranden met een fijne Portugese koloniale bouwstijl? Get ready to rumble in de diepblauwe oceaan. Nu nog heel ff een kort bezoekje aan het havenziekenhuis of travel poli voor je vaccinaties die je nodig hebt en je bent helemaal Mozambique proof!
   
  Verplicht Cholerastempel
  In Mozambique is een cholera inenting niet verplicht. Ze eisen wel dat

  Rwanda-mountain-gorillas-Charlie's-Travels

  Vaccinaties Rwanda, welke heb je nodig?

  Blog Medisch Rwanda Tips & Tricks

  In Afrika leven nogal wat nasty bacteriën en virussen, ook in Rwanda. Laat je niet afschrikken door onderstaand lijstje want met een goede voorbereiding en een beetje gezond verstand zijn veel van deze ziekten te voorkomen. Inentingen voor Rwanda zijn nodig maar zo paranoia als sommige artsen in Nederland de kansen op ziekten benaderen hoeft ook weer

  Vaccinaties voor Namibië

  Vaccinaties voor Namibië: wat heb je nodig

  Blog Medisch Namibië Tips & Tricks

  Namibië is een travellers paradise en dat zonder malaria, gele koorts of dengue fever! De doorgewinterde reiziger zal deze vaccinaties ook wel al hebben; DTP, Hepatitis A en BMR zijn wel aan te raden als je hier gaat reizen. Deze vaccinaties voor Namibië heb je nodig!
   
  DTP – Difterie Tetanus en Polio
  Polio is bijna de wereld