• Addis Ababa

    Addis Abeba werd in de 19e eeuw de hoofdstad van Ethiopië. Letterlijk vertaald betekent Addis Abeba; Nieuwe Bloem. Vele mensen vanuit het hele land verhuizen dagelijks naar de stad. Door de vele verschillende etnische invloeden is de stad een magische combinatie aan cultuur en geschiedenis. De stad groeit hard en is momenteel een van de grootste steden in Afrika en niet te vergeten de politieke hoofdstad van het continent!

Home » Addis Ababa

Wat te doen in Addis Ababa?

Addis Ababa (in het Nederlands Addis Abeba): het diplomatisch hart van Afrika. In de hoofdstad van Ethiopië zijn 150 ambassades gevestigd. Geen wonder dat deze stad een levendig, kloppend hart is geworden met westerse, Aziatische en Afrikaanse invloeden! Het bruist van de hippe tentjes en beats en de geur van kruidig eten prikkelt je neus overal waar je loopt. De stad groeit als kool, en de geschiedenis slaat wortel in de tijd van Menelik II, één van de laatste keizers van het land. Samen met zijn vrouw Taitu ging hij in in een dik paleis bovenop een imposante heuvel in Addis Abeba wonen. Op Entoto Mountain kun je de overblijfselen van zijn optrekje bezoeken. Ook in het Nationaal Museum kun je een interessant kijkje nemen in het leven uit de keizerlijke periode. Maar in dit museum reikt de geschiedenis nog veel verder terug: namelijk naar 3,2 miljoen jaar geleden. Je kunt het skelet bewonderen van onze voorouder Lucy: één van de eerste en oudste mensachtigen. Wandel je liever in het heden rond? Bezoek dan één van de vele andere musea of tentoonstellingen, of trotseer Merkato, de grootste openluchtmarkt in Afrika. Het rondstruinen op deze chaotische markt is al een beleving an sich, en je vindt hier werkelijk alles wat je nodig hebt, zelfs als je nog niet eens wist dat je het nodig had! Wanneer je liever wat meer zen over een markt wil lopen, kun je naar Shola markt gaan. Dit is het kleine, schattige zusje van Merkato markt: rustiger en meer relaxed.

Kunst en evenementen

Ethiopië is een Walhalla voor de kunst- en cultuurfreaks. Er zijn in Addis Abeba nog veel meer musea om rond te snuffelen en uren naar voorwerpen te staren! Heb je een vurige passie voor antropologie? Dan moet je zeker langs het Ethnological Museum, waar je meer leert over de verschillende etnische groepen in Ethiopië, of het Red Terror Museum over Ethiopiës communistische periode. Als je gepassioneerd je afval scheidt en helemaal warm wordt van sustainability, dan kom je zeker aan je trekken in het Zoma museum. Een spiksplinternieuw museum over het thema duurzaamheid, met een weelderig groene tuin waar je weer lekker op adem kunt komen van de drukte van de stad.

In Addis Ababa ontbreekt het ook zeker niet aan een goed feestje. Maandelijks worden evenementen georganiseerd: van grote bazaars tot spetterende live-optredens. Dit zijn evenementen waar je maar net vanaf moet weten, wat als toerist niet altijd een eitje is. Wanneer je dus in Addis Ababa bent in het weekend, twijfel vooral niet om ons een berichtje te sturen voor de leukste to-do (en to-party) tips!

Tijdens de grote feestdagen zoals de Ethiopische kerst (Gena), Ethiopisch nieuwjaar, Burning of the true Cross (Meskel) en de herdenking van de doop van Jezus (Timkat), kleuren de straten wit. Iedereen paradeert in traditionele outfits en op de grote pleinen zijn dikke evenementen. Die Ethiopiërs kunnen er wat van, feesten, en wanneer je op het juiste moment in Addis Ababa bent, doe dan absoluut mee voor een onvergetelijke ervaring!

Addis ababa ethiopie
addis ababa shop
Jongetje in Ethiopie lacht naar de camera met auto's op de achtergrond

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Ethiopië

Daarom met Charlie’s Travels naar Ethiopië

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!