• Akagera National Park

    Savanne, moerassen, met bos omringende meren en rijk aan wildlife. Dit maakt Akagera een top bestemming om per boot of jeep op safari te gaan!

Beschermd moerasland

Dit park is in 1934 opgericht om het wildlife en de natuur in deze regio te beschermen. Het is daarmee het grootste beschermde moerasland op het Afrikaanse continent. Hier vind je krokodillen, nijlpaarden, veel vissen en ontzettend veel vogels! Maar denk nou niet dat dit hele park één groot moeras is, nee, op een game drive door dit park kom je langs hele verschillende landschappen. Savanne, moerassen, bossen, meren, heuvels en bergen, dit park heeft alles.

Zelfs als je geen dieren spot, wat bijna onmogelijk is, heb je een super dag met fantastische uitzichten! Sta je het ene moment nog op een bergrug te kijken naar een panoramisch uitzicht over de omgeving, rij je het andere moment alweer door de begroeiing naar het savannah gedeelte van het park.

De big five spotten in Rwanda

En die dieren? Daarmee zit het ook wel goed. Je kunt hier de big 5 gewoon spotten! Het kost je hier vanwege de grootte van het park wel wat moeite om ze allemaal te spotten, het is hier geen dierentuin, maar mocht je overdag niet alles gespot hebben, dan kun je hier ook nog een night game drive doen. Cool toch, om in het donker rond te rijden door dit park tussen de wilde dieren? Spannend! En ook nog eens heel uniek, want dit mag niet in veel National Parks in Afrika.

Je kunt hier overigens ook zelf door het park rijden, dus niet met andere toeristen in een auto gepropt, nee, lekker zelf weten waar je heen rijdt en wanneer je stopt voor een picknick. Voor het gemak zou ik wel een ranger meenemen, zij weten veel meer van dit park af en kunnen je precies vertellen waar je de dieren kunt vinden.

Dit park is niet altijd geweest wat het nu is, in de jaren ‘90 bestond dit park bijna helemaal niet meer. Na de genocide in 1994 vluchtten veel Rwandezen naar dit gebied en om hier te overleven kapten ze grote delen van de bossen en zochten ze hun eten op de savannes. Wildlife werd hun voedselbron en het park hun woonplaats, waar ze huizen en farms bouwden.

Na deze heftige periode is besloten dat zij daar hun huizen mochten laten staan, wat ervoor zorgde dat de oppervlakte van het park flink kleiner is geworden. Dat Akagera National Park zo hersteld is, is bijna een wonder. Een wonder vol zebra’s, giraffen, neushoorns, olifanten, luipaarden, leeuwen, buffels, antilopen en nog veel meer wildlife!

Adelaars

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Rwanda

Daarom met Charlie’s Travels naar Rwanda

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!