• Aksum

    Aksum is een mysterieus stadje in het noorden van Ethiopië. Het is een belangrijke plek voor de geschiedenis van het land. Is het waar dat koningin Sheba deze stad haar thuis noemde? Klopt het dat de Ark van het verbond zich hier bevindt? De geschiedenis van deze kleine stad blijft een raadsel. Wat de waarheid ook is, voor liefhebbers van geschiedenis, cultuur en religie is dit een must see!

Spiritueel Aksum

Welkom in Aksum, een klein stadje in Tigray regio helemaal in het noorden van Ethiopië. Het orthodoxe Christendom is een sterk heersende religie in dit gebied en Aksum is één van de meest spirituele plekken waar je je in Ethiopië kunt bevinden! Je voelt die vibe al door de lucht vibreren zodra je voet zet in Aksum. Volgens de legende wordt in de kerken van Aksum de ‘Ark van het verbond’ bewaard: een heilige kist met daarin de tien geboden gekerfd in stenen platen. De priester wijdt zijn leven aan het beschermen van dit reliek.

Axumite rijk

In Aksum vind je het Archeologisch Museum: wandel rond en bewonder de verschillende overblijfselen van eeuwenoude heersers van het Axumite rijk. Met een beetje geluk en blessings maak je een viering mee in één van Aksums indrukwekkende kerken! De rijkdom van het Axumite rijk spat er vanaf met een glinsterende goude bedekking van de kerk een een waanzinnig drieluik.

Obelisken

Als je niet uitkijkt, loop je in het centrum van Askum zomaar tegen gigantische obelisken aan. Deze langwerpige bouwkunsten prijken naar de hemel en zijn gehouwen uit rotsen uit Aksums omgeving. Honderden mensen zijn jarenlang bezig geweest met het hakken in een rots om vervolgens met bloed, zweet en tranen het gevaarte naar het stadscentrum te krijgen. Één van de obelisken heeft zelfs voor lange tijd in een Europees museum gestaan, waar hij goed bewaard is gebleven. Laatst is deze terug gebracht naar Ethiopië. Dat is pas een verhuizing! Wat er nog meer zo bijzonder is aan deze obelisken, kom je achter bij een bezoek aan Aksum.

Aksum ruins

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Ethiopië

Daarom met Charlie’s Travels naar Ethiopië

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!