• Ambalavao

    Tussen een prachtig bergachtig landschap ligt Ambalavao: een charmant Frans dorp waar je heerlijk kunt rondwandelen.

Ambalavao is een pittoresk Malagassisch bergdorpje langs de RN7. Het is omgeven door rijstvelden, bertoppen en wijngaardes. Ja dat lees je goed; ze maken hier wijn! Alleen daarom is het al een stop -en een slok- waard.

Betsileo

Het is ook het thuisland van de Betsileo, een van de grootste stammen van Madagascar. Als we het even vrij vertalen, betekent Betsileo ‘de vele onoverwinnelijke’, een naam die ze overhielden toen koning Ramitraho eens even dacht hun land in te pikken. Ze staan bekend als ijverige boeren en veehouders. Het is dan ook zeker niet toevallig dat Ambalavao het toneel is voor de grootste zebumarkt van Madagascar. Op woensdag en donderdag komen herders vanuit de uithoeken van land naar Ambalavao om onder andere deze typische koeien te verkopen. Sommige lopen zelf helemaal vanuit Tulear hierheen! Erg mooi gezicht om al dat vee bij elkaar te zien.

Ambalavao Church

Het stadje zelf voelt een beetje alsof een charmant Frans dorpje een liefdesbaby heeft gekregen met een verlaten straat uit een oude western film. En Ambalavao Church is de blikvanger van die liefdesbaby. Deze kathedraal lijkt rechtstreeks uit Frankrijk geplukt te zijn en op het eiland te zijn gedropt. Een wandeling door het dorp levert een hoop mooie foto’s op. Maar ook buiten de hoofdstraat kun je prima wandelen. Trek wel stevige schoenen aan als je voor de hike over het platteland gaat, wat een aanrader is als je het echte dagelijkse leven van veel Malagassi wil meekrijgen.

Naast de boeren, veehouders en wijnmakers vind je hier ook vele ambachtsmannen die traditioneel papier maken of zijde spinnen. Loop zeker eens binnen bij een van de vele werkplaatsen, ze leren je graag meer over het vak en de traditionele manier waarop ze producten maken. En bonus voor hen: dikke kans dat jij daarna wat souvenirs aanschaft. 😉

Vaak combineren reizigers een bezoekje aan Ambalavao met een bezoek aan Park Anja. Dit park ligt op slechts 12 kilometer van Ambalavao en wordt gerund door de lokale community. Het staat bekend om de vele ringstaartmaki’s die hier leven en als je er toch in de buurt bent, is het een leuke aanvulling!

RN7
Zebumarkt
Rijstvelden bij het park Anja

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Madagascar

Daarom met Charlie’s Travels naar Madagascar

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +31 6 28 487 271, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!