• Andasibe National Park

    Wie bij nationale parken vooral aan een Afrikaanse savanne denkt, heeft het hier even goed mis! Andasibe is 150 vierkante kilometer beschermd regenwoud. Het is de thuishaven van de Indri-Indri lemuur: diertjes die tegen elkaar praten met walvisachtige geluidjes. Lekker mysterieus!

Indri Indri

Op zo’n vier uur rijden van de hoofdstad van Madagascar vind je nationaal park Andasibe Mantadia. Dit park is speciaal opgericht voor het beschermen van de Indri Indri. En deze Indri Indri is ook precies de reden waarom je hierheen wil. Met een hoogte van ongeveer een meter is het de grootste halfaap ter wereld! Dit, de pluizige pandavacht en een stem als een sirene zorgen voor een bijzondere verschijning.

Zet die wekker maar vroeg, want je kunt hier het beste heen in de ochtend. Als de Indri Indri ontwaken, trakteren ze het complete oerbos op een ‘gezang’ dat misschien nog het beste te vergelijken is met een brandalarm. Nou, misschien heb je die wekker wel helemaal niet nodig. 😉

Dat geluid maakt het wel heel makkelijk om ze te vinden: just follow the sound. Dit brengt je waarschijnlijk wel buiten de gebaande paden, maar dat maakt het avontuur alleen maar beter. En gelukkig heb je een gids bij je om je weer terug naar huis te leiden. Met een beetje geluk zie je deze vrolijke vrienden niet alleen hoog in de bomen, maar ook op de grond. Met zijn krachtige achterpoten springt ie zo enkele meters omhoog, en dat is een indrukwekkend gezicht! Naast de Indri Indri vind je hier nog 13 andere soorten lemuren, onder andere de Aye Aye, Rode Muis Lemuur, Ringstaart Maki, Sikaka en de Bruine Bamboe Lemuur.

Regen, regen, regen

Dacht je dat het in Nederland vaak regent? Think again! Met meer regendagen per jaar dan Nederland heeft dit oerbos een koel en vooral vochtig klimaat. Het is dus wel even een kleine tip om je hierop te kleden als je het park in gaat. Hike langs de heilige waterval in het park of neem een duik in het natuurlijke zwembad. Geniet onderweg van de vele bamboeplanten, het mos, de varens en de meer dan honderd soorten orchideeën die hier groeien.

Ringstaart Maki
Andasibe regenwoud

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Madagascar

Daarom met Charlie’s Travels naar Madagascar

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +31 6 28 487 271, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!