• Arusha

    Arusha, ook wel de ‘safari capital of the world’. Dit gemoedelijke stadje in het noorden van Tanzania wordt met name gebruikt als doorreisplaats. Het Northern Safari Circuit ligt er namelijk heel dichtbij. Het Northern Safari Circuit bestaat onder andere uit Lake Manyara, de Serengeti en de Ngorongoro-krater. Wij vinden dat Arusha meer is dan alleen een doorreisplaats en vertellen je graag waarom!

Geuren en kleuren in Arusha

De stad is bruisend en booming. Arusha heeft culturele markten waarbij je overweldigd wordt door honderden verschillende geuren en kleuren. In de stad zijn genoeg restaurants te vinden vanwege de vele toeristen die hier op doorreis zijn richting de Kilimanjaro of het Northern Safari Circuit. Middenin de stad vind je de gigantische kunstgalerij Cultural Heritage Center. Deze galerij biedt een podium aan gevestigde en beginnende kunstenaars, die stuk voor stuk allemaal vreselijk getalenteerd zijn.

Mount Meru

Vanuit de stad kun je gemakkelijk de jungle in richting de Sapuk Waterfall. Weinig reizigers kennen deze waterval, wat als gevolg heeft dat je deze plek vrijwel gegarandeerd helemaal voor jezelf hebt. De Sapuk Waterfall en Mount Meru zijn beide onderdeel van Arusha National Park. Mount Meru is het kleinere en minder toeristische broertje van de Kilimanjaro. De berg is groen en ruig en de omgeving is een thuishaven voor een groot aantal dieren. Mount Meru kun je in drie tot vier dagen beklimmen. Hoe hoger je komt, hoe meer het dichte regenwoud verandert in uitgestrekte heidevelden en naakte, ruige rotsen met uitzicht op de Kilimanjaro.

Mati Mojo

Een rit, dwars door droog en dor landschap met hier en daar een verdwaald dorpje. Na ongeveer 70 kilometer doemt er ineens een mysterieus stukje oerwoud op dat in schril contrast staat met de droge vlakten. Binnen dit stukje oerwoud bevindt zich de magische Maji Moto hot spring…

Wil je meer over Arusha weten? Lees dan deze blog!

Arusha gallery art
arusha waterfall

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

ARUSHA: MEER DAN EEN DOORREISPLAATS

Voor het project Africa Inside Out zijn we opzoek gegaan naar nieuwe routes in Tanzania. Het stadje Arusha ligt in noordelijk Tanzania en krijgt eigenlijk zelden de eer die het verdient. Stel die safari één of twee dagen uit, en bezoek de schitterende, goed verstopte waterval, vermaak je in een van de bekende clubs die de stad rijk is, en ga je te buiten in de restaurantjes die hier te vinden zijn.

Daarom met Charlie’s Travels naar Tanzania

WE ZIJN "ON THE GROUND" in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

WIJ ONTWIKKELEN EIGEN ROUTES

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

ELKE REIS IS EEN CO-CREATIE

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

WIJ WERKEN VERANTWOORD & DUURZAAM

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

IK BEN KLAAR VOOR HET AVONTUUR! WAT DOEN WE NU?

typing-baboon

1. AANVRAAG

charles-square

2. SKYPE MET CHARLIE

kenya-map

3. HET VOORSTEL

jaarclub-motor

4. SAFARI NJEMA!