• Augrabies Falls National Park

    De Augrabies Falls zijn de grootste en misschien wel de meest indrukwekkende watervallen van Zuid-Afrika. De Khoi noemden dit afgelegen gebied “Aukoerebis”, wat ‘place of Great Noise’ betekent. De Augrabies gaan hand in hand met Riemvasmaak Community Conservancy: een woestijnachtig gebied met een vulkanische verleden dat terug te zien in de rood granieten stenen en het rode zand.

Afgelegen wildernis

Het is hier extreem heet en droog en er is weinig tot geen infrastructuur. Deze afgelegen wildernis is daardoor alleen bereikbaar met 4×4. Na een dag in de woestijn kom je bij in de natuurlijke hot springs omringd door 80 meter hoge kliffen.

Augrabies Falls National Park ligt in de meest noordelijke uithoek van de ruige Noord Kaap van Zuid-Afrika. Jaren geleden noemden de KhoiSan dit gebied ‘Aukoerebis’, wat ‘plaats met veel herrie’ betekent. De luide ruis van het geluid van de rivier die over de rand van de kloof duikt kan dit beamen.. De magische omgeving van Augrabies Falls National Park bestaat uit een woestijnachtige vlaktes, afgewisseld met rotsformaties en gewelddadige watervallen. De combinatie van woestijn en rivieren maakt dit 500 miljoen jaar oude ravijn zeer de moeite waard!

Wat is er te zien?

De Falls zijn te bekijken vanaf verschillende spectaculaire uitzichtpunten en in het nationale park zijn wilde dieren te spotten zoals de iconische springbok, de elegante giraffe en de schattige klipspringer antilopen. In de kampen zie je genoeg kleinere dieren zoals mongooses en de grappige dassies. Er zijn verschillende hiking trails, zoals de 5 kilometer Dassie Trail die naar Arrow Point leidt: hier ontmoeten twee diepe kloven elkaar en heb je by far het beste uitzicht op de falls! Vanaf het kamp kan je op Guided Night Gamedrive gaan waarbij je het park met een zaklamp in de hand op spannende wijze in de nacht ontdekt.. Wie weet spot je wel een bijzonder nachtdier zoals een aardvark, stekelvarken of.. luipaard! Daarnaast vind je hier ruige 4×4 trails én kan je in de omgeving een verfrissende kanotocht maken op de Orange River. Top tip: zorg dat je tegen zonsondergang met je camera klaar staat bij de Falls.. Hét moment voor een ‘Nat-Geo’ waardige foto!

Augrabies Falls national park zuid-afrika
Augrabies Falls zuid-afrika

Daarom met Charlie’s Travels naar Zuid-Afrika

WE ZIJN "ON THE GROUND" in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

WIJ ONTWIKKELEN EIGEN ROUTES

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

ELKE REIS IS EEN CO-CREATIE

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

WIJ WERKEN VERANTWOORD & DUURZAAM

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

IK BEN KLAAR VOOR HET AVONTUUR! WAT DOEN WE NU?

typing-baboon

1. AANVRAAG

charles-square

2. SKYPE MET CHARLIE

kenya-map

3. HET VOORSTEL

jaarclub-motor

4. SAFARI NJEMA!