• Baviaanskloof Nature Reserve

    Wanneer je van de gebaande Garden Route-paden af gaat, kom je bij Baviaanskloof Nature Reserve. Hier vind je eeuwenoude rotstekeningen en kun je prachtig wandelen. De uitzichten zijn magisch en het gebied is zeer geliefd bij de locals! Gelukkig (nog) niet bij het grote publiek.

Een andere afslag

Garden Route: het is een bekende roadtrip-route die door veel reizigers gereden wordt: en terecht! Maar wanneer je zin hebt om off the beaten track te gaan en een wild, ongerept natuurgebied te ontdekken waar je bijna niemand tegenkomt behalve af en toe een Baviaan met rode billen, dan moet de afslag nemen naar de Baviaanskloof.

Ontembaar, wild natuurgebied

Verstopt tussen twee parallel lopende bergketens, de Baviaans in het Noorden en de Kouga in het Zuiden, vind je Baviaanskloof: 192000 hectare aan ontembaar, wild natuurgebied. Recent heeft deze plek, vanwege het kwetsbare ecosysteem en de meer dan 1000 plantensoorten, de status van Werelderfgoed toegekend gekregen. Hier kan elke natuurliefhebber – avontuurlijk of juist minder avontuurlijk – uitgebreid aan zijn trekken komen. De majestueuze bergen rijzen omhoog vanuit glooiende, groene vlaktes, dichtbegroeid met bijvoorbeeld Aloë Vera planten. De vele bergtoppen, plateaus en valleien bieden om elk hoekje dat je omloopt een waanzinnig panorama-uitzicht. Je kunt hier hiken, mountainbiken, rotsklimmen, kamperen, vogeltjes spotten en lekker dippen in de rivier of één van de vele bergmeertjes: met de billen bloot, want vaak is er niemand in de buurt die stiekem naar je zou kunnen gluren!

De Verloren stad

Voor wie liever lekker in de auto blijft zitten, is Baviaanskloof ook bestemming om niet te missen. Let er wel op dat je je schattige stadsautootje thuislaat: de weg slingert dwars door dit natuurgebied en grotendeels alleen maar met een 4×4 te trotseren. Dit is nou écht wat je je voorstelt bij avontuurlijk (off-)roadtrippen! De weg kronkelt langs de oevers van de rivier die door de immense kloven stroomt. Hier lijkt de tijd stil te staan. Het enige wat je tegenkomt is hier en daar een eenzame kerk of benzinestation, of een verdwaald dorpje – een voorbeeld is Zaaimanshoek, wat dan ook is omgedoopt tot ‘de Verloren stad’. En ohja, uiteraard is de kans ook groot dat je onderweg één van de vele bavianenfamilies tegen het lijf loopt!

Een stukje geschiedenis

Tijdens je trip zul je ook het kleine stadje Hankey passeren, wat het administratieve centrum van het gebied vormt. Vernoemd naar William Hankey, die hier in 1825 een missionarissen post oprichtte, vind je hier een stukje culturele geschiedenis. Zo kun je hier de grootste zonnewijzer van Afrika bewonderen, maar ook je respect betuigen bij de rustplaats van Sarah Baartman. Sarah Baartman is een pijnlijke herinnering aan onze kwade, koloniale geschiedenis en het eerste gedocumenteerde slachtoffer van mensenhandel en racisme. De Khoikhoi vrouw werd verscheept naar Engeland, waar ze tentoon werd gesteld vanwege haar indrukwekkende achterwerk en – voor Europeanen – vreemde lichaamsbouw. Na haar dood is zij hier, in de Baviaanskloof, ten ruste gelegd.

Charles Zuid Afrika
zuid afrika baboon

Daarom met Charlie’s Travels naar Zuid-Afrika

WE ZIJN "ON THE GROUND" in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

WIJ ONTWIKKELEN EIGEN ROUTES

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

ELKE REIS IS EEN CO-CREATIE

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

WIJ WERKEN VERANTWOORD & DUURZAAM

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

IK BEN KLAAR VOOR HET AVONTUUR! WAT DOEN WE NU?

typing-baboon

1. AANVRAAG

charles-square

2. SKYPE MET CHARLIE

kenya-map

3. HET VOORSTEL

jaarclub-motor

4. SAFARI NJEMA!