Bontebok National Park

Dit National Park is bekend om (zoals de naam het al zegt) de Bontebok. Het park bevindt zich vlakbij Swellendam en wordt omringd door de Langeberg. Bontebok is het kleinste nationale park van de provincie, klein maar fijn daarom zeker de moeite waard om te bezoeken. De antilope huppelen hier in grote getallen door de florerende natuur landschappen. Overdag staan de dieren voornamelijk op grassen en kruiden te kauwen, waar ze ‘s avonds je vlakbij je kamp op komen zoeken om te drinken. Lekker kamperen aan een van de prachtige natural pools waar je je hangmat tussen de bomen op hangt en van de natuur kan genieten.

Een lekker tussendoortje

Voor een lekker, relaxed intermezzo na al die indrukwekkende, Lion King-esque safariparken, ga je naar Bontebok National Park. Dit park bevindt zich vlakbij het stadje Swellendam en wordt omringd door de Langeberg. Dit is het kleinste Nationale Park van Zuid-Afrika, en aan één dag heb je genoeg om dit park te ontdekken. Zeker met de ideale ligging van het park aan de N2, één van de grotere wegen, kun je Bontebok National Park lekker als tussendoortje nemen.

Meer dan alleen bokken

In Bontebok National Park wonen er – surprise, surprise – veel bontebokken: een middelgrote antilopen met witte vlekken. Vroeger werd er veel op de arme zielen gejaagd, waardoor er nog maar 30 bokken over waren! Om daar voor eens en altijd een stokje voor te steken, werd in 1931 Bontebok National Park opgericht om de bokken te beschermen. Er wonen trouwens niet alleen maar bontebokken in Bontebok National Park! Ook struinen hier zebra’s, hyena’s, hartebeesten en steenbokken over de vlakten en zwemmen er otters in de rivier. Overdag staan de dieren voornamelijk op grassen en kruiden te kauwen, en in de avond gaan ze op zoek naar water, waardoor ze zo dichtbij het kamp kunnen komen dat je ze haast kan aanraken!

Kleuren en geuren

In Bontebok National Park groeien zo’n 470 plantensoorten, waaronder de wilde olijf en de roze protea. In de lente staat hier werkelijk alles in bloei! Je kunt dan zingend door de enorme kleurige, geurige bloemenvelden huppelen. Romantisch toch? Als de idyllische vibe je wel bevalt, kun je daarna door huppelen naar de Breede rivier, die langs de westkant van het park stroomt. Een paradijselijk plekje om lekker te vissen, vogels te spotten, zoals de kraanvogel, visarend of koekoek. Neem je picknick-kleed mee om lekker aan de oevers te picknicken, en daarna een lekkere plons in het water te nemen. In Bontebok National Park hoef je niet bang te zijn dat er een krokodil zijn hongerige tanden in je been zet! Wanneer de dag tot een einde komt, kun je kamperen aan een van de natural pools waar je je hangmat tussen de bomen hangt en van de stilte van de natuur kan genieten!

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Zuid-Afrika

Daarom met Charlie’s Travels naar Zuid-Afrika

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Bontebok National Park?