• Spitzkoppe

    Spitzkoppe is een hele bijzondere plek: uit het niets doemen hier grote rotsformaties op uit het vlakke landschap van Namibië. Op de rotsen kun je eeuwenoude tekeningen vinden van de Bushmen. Slaap onder duizenden sterren en word wakker van de opgaande zon!

Spitzkoppe

Eén van de minder bekende bestemmingen in Namibië, maar héél erg mooi! De 700 meter granieten bergen van Spitzkoppe steken ver boven het vlakke landschap uit en zijn meer dan 120 miljoen jaar oud. Een aantal rotsen hebben een platte top, waardoor je hier romantisch onder de sterrenhemel kan slapen, wel lekker samen in die slaapzak want het koelt flink af! Rond een uur of 5 zie je de zon opkomen en maak je op je gasstelletje een kopje instant koffie, ik durf te wedden dat dit een van je allerlekkerste kopjes koffie ooit is.

Klimmen en klauteren

Menig bergbeklimmer kan zijn lol op bij deze Matterhorn van Namibië. Je kunt hier prachtige én uitdagende hikes en klimmen doen. Al dan niet begeleid door een local guide die je alles over deze unieke plaats kan leren. Je vindt hier namelijk een hoop eeuwenoude rotsschilderingen en andere archeologische vondsten. Kun je in ieder geval je familie vertellen dat je ook educatief bezig bent geweest deze vakantie! Bijkomend voordeel; de opbrengsten van deze hikes gaan direct naar de community die deze omgeving runt.

Hier ben je alleen op de wereld: alleen de sterren vergezellen je. Nou ja, bijna alleen dan, want je zult hoe dan ook bezoek krijgen van de Rock Hyrax. In het Afrikaans ‘’Dassie’’ genoemd, wat je wel zult begrijpen als je er eentje spot! Deze mega grappige en schattige beestjes huppelen en hoppen vrolijk in het rond in dit gebied. Komisch genoeg is deze kleine grappenmaker de naaste verwant van de olifant (!): het kleine neefje!

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Namibië

Daarom met Charlie’s Travels naar Namibië

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

Open chat
1
Can I help you?
Hi, Can I help you with more information about NAMIBIË – Bovenop een berg – Spitzkoppe?
Powered by