• Butare (Huye)

    Was ooit bekend als Astrida, genoemd naar de Belgische koningin Astrid. Deze stad werd ook wel gezien als de intellectuele stad van Rwanda, lekker naar het museum dus!

Huye, onder de Rwandezen bekend als Butare

Deze stad heet nu officieel Huye, maar is onder de Rwandezen nog steeds bekend als Butare. Toen het land nog onder de Belgische koloniale macht stond, werd deze stad gesticht met de naam Astrida, genoemd naar de Belgische koningin Astrid. Deze stad was vroeger een van de meeste belangrijke steden en wordt vandaag de dag nog steeds gezien als een intellectuele stad.

Hier vind je onder andere de oudste universiteit van het land, de tweetalige National University of Rwanda, opgericht in 1963, en zijn vele onderzoeksstations. Onder andere traditionele geneeskunde worden hier bestudeerd in combinatie met de moderne wetenschap. Naast geneeskunde zijn ook voedsel en agricultuur belangrijke faculteiten op deze universiteit.

Heel leuk en aardig allemaal, maar je gaat op je reis natuurlijk niet naar een universiteit toe. Maar wat doe je dan wel in Butare? Nou, bijvoorbeeld naar het vroegere National Museum, later het Ethnographic Museum genoemd. Hier vind je veel informatie over de geschiedenis van Rwanda en buurland Burundi. In de buurt vind je ook de King’s Palace museum met de groot-gehoornde en met kralen omhangen heilige koeien. Zeker heel interessant om even lekker langs gaan!

Genocide memorial

Dit is ook een stad die, onder leiding van Tutsi prefect Jean-Baptiste Habyalimana, nog twee weken weerstand heeft gegeven tegen de opkomende genocide in april 1994. Hier in de buurt vind je ook nog een van de genocide memorials van het land, namelijk de Murambi Genocide Memorial Centre, in een voormalige school. De Tutsi’s werden hierheen gelokt en door de Hutu militie vermoord. Heel imposant, maar alleen voor mensen met een sterke maag: hier zie je de gemummificeerde lichamen nog liggen.

Kathedraal

Maar genoeg geschiedenis. Als je in Butare bent is het nog interessant om langs de in 1930 opgerichte kathedraal te gaan, de grootste van het land. Wanneer je bij dit imposante gebouw komt kun je het geluk hebben te kunnen genieten van loud and proud gospel gezang. En na deze dag vol indrukken wil je wel even chill eindigen. Wat dacht je van een lekker ijsje van Inzozi Nziza of een lekker kopje koffie bij CXC Coffee shop? Een goede manier om een intellectuele dag goed te eindigen!

Kathedraal

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Rwanda

Daarom met Charlie’s Travels naar Rwanda

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!