• Chasing Stars – Cederberg Wilderness Area

    Cederberg wordt door lokale bewoners liefkozend “South Africa’s best kept secret” genoemd. Balanceer over de bergpassen, klim bij Rocklands, zwem in de heldere berg pools of geniet simpelweg van de gevarieerde fauna. Slaap tussen de rotsformaties onder de sterren en geniet van de eenzame stilte van het landschap.

Meer over deze highlight

Family friendly
Off the beaten track
Eco friendly

Leeftijd: 6+
Prijs: €€

Meer over deze highlight

1
Family friendly
Off the beaten track
Eco friendly

Cederberg Wilderness Area

Op zo’n twee à drie uur rijden ten Noorden van het bruisende Kaapstad, beland je plotseling met auto en al in een compleet andere wereld. De bebouwing is vervangen door indrukwekkende zandstenen rotsformaties en het lawaai van de grote stad wordt omgeruild voor snijdende stiltes. Alleen het geluid van de kabbelende rivier en de zingende vogeltjes klinkt als achtergrondmuziek! Het bergachtige gebied van de Cederberg Mountains is in 1973 bekroond tot ‘Wilderness Area’ en vormt daardoor nu beschermd gebied, waardoor de natuur heerlijk haar gangetje kan gaan.

Het landschap is ruig en wild, maar tegelijkertijd stil en sereen. De woeste bergen, waarvan de hoogste piek tot 2027 meter reikt, zijn oranje gekleurd door ijzer en de woeste zandstenen rotsformaties schieten uit het landschap omhoog. De echte great outdoors-liefhebbers die regelmatig gelukzalig door de gangpaden van de Decathlon zweven, zullen hier absoluut hun hart kunnen ophalen. Hiken, klimmen, klauteren, boulderen, mountainbiken, en nog meer hiken.

Vegetatie in alle soorten en maten

Niet alleen is deze plek een World Heritage Site, het is ook begroeid met bijzondere vegetatie in alle soorten en maten. Hou je van rooibos thee? Dan hou je van de Cederberg Wilderness Area, want hier schiet de rooibos overal met bosjes uit de grond. Daarnaast stikt het hier van de wildlife: baboons, reebokken, eindeloos veel gevogelte. Als je héél goed om je heen blijft turen, spot je misschien wel een luipaard! Of één van de andere leden van de kattenfamilie die hier rondlopen: de lynx of de Afrikaanse Wilde kat. Misschien ben je meer een hondenmens en richt je je verrekijker liever op de vele vossoorten of de aardwolf die door het gebied struinen, op zoek naar hun lunch of avondmaal.

Voor de echte wilderness-avonturier

De winters in Cederberg zijn koud en nat, de zomers droog en warm. Zoals in Europa dus, maar dan precies omgekeerd! De meeste regen valt tussen mei en September, en als je de hoogte ingaat, kun je vaak zelfs nog wat sneeuwhappen.

De echte wilderness-avonturier neemt gaat te voet op een heus kampeer avontuur. Met een lichtgewicht tentje (van de Decathlon?) ontdek je het woeste landschap, om in de avond onder de blote sterrenhemel naast een knisperend kampvuurtje, op het geluid van de kabbelende rivier in slaap te vallen…

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Zuid-Afrika

Daarom met Charlie’s Travels naar Zuid-Afrika

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

Open chat
1
Can I help you?
Hi, Can I help you with more information about ZUID-AFRIKA – Chasing Stars – Cederberg Wilderness Area?
Powered by