• Chebera Churchura National Park

    Ethiopië wordt niet geassocieerd met wildlife. De culturele en eeuwenoude geschiedenis is natuurlijk ook dé highlight! Toch zijn er verschillende plekken waar wildlife nog in excess aanwezig is! Chebera Churchura, een wildlife reserve is daar een voorbeeld van. Het park wemelt namelijk van de Afrikaanse olifant!

Wildlife in Ethiopië

Ethiopië is wereldberoemd om de cultuur en de eeuwenoude geschiedenis. Denk alleen al aan de uit stenen gehouwen rotskerken! De culturele treks zijn dé highlights die elke toerist, geschiedenis- of cultuurliefhebber naar Ethiopië halen als vliegjes naar een TL-buis. Voor wildlife kun je beter naar buurland Kenia. Of… toch niet? Ethiopië heeft plekken waar heel veel wilde, exotische dieren rondhuppelen. Een voorbeeld is Chebera Churchura, een wildlife reserve in Zuid-Westen van het land. Het wemelt hier van de grote, vriendelijke olifanten!

Hoe kom je in Chebera Churchura?

Een trip naar Chebera Churchura is speciaal weggelegd voor de ware avonturiers. Je komt er namelijk niet zomaar! Vanuit de hoofdstad Addis Abeba doorkruis je de bizar mooie koffieplantages in het Zuid-Westen naar Jimma. Na een nachtje rust pakken in Jimma trotseer je de hobbelige weg die leidt naar Chebera Churchura.

Wat kun je verwachten van Chebera Churchura?

Een safari is er niet één zoals we die kennen uit Kenia of van televisie. Aan de wegen wordt nog getimmerd, de accommodaties staan praktisch nog in de bouwsteigers en rangers kom je er nog maar weinig tegen. Eerst kon je nog je tentje opgooien naast de rivier, maar na wat ernstige olifant-incidenten (you don’t want to know…) is dit helaas niet meer toegestaan. Aan twee dagen in het park heb je meer dan genoeg, en het is ten zeerste af te raden om in je uppie zonder begeleiding het park te verkennen!

Ethiopië staat voornamelijk bekend om de grote open vlaktes en groene bergen in het Noorden en eindeloze droge savannes in het Zuiden. Maar Chebera Churchura is een dichte Jungle met bungelende lianen en gierende aapjes. In de vroege ochtend sluip je als een echte ontdekkingsreiziger bij het ochtendgloren door het struikgewas, onder begeleiding van een scout. Volg de instructies van de gids, en wie weet spot je die Afrikaanse olifant die lekker water opslurpt bij een waterput of samen met z’n hele familie de grote open vlakte in het oerwoud overtrekt. Er leven meer dan honderd olifanten in het park, die in grote groepen rondstruinen. Genoeg olifanten te zien dus!

Chebera gebergte op een kaart

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Ethiopië

Daarom met Charlie’s Travels naar Ethiopië

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!