• Chobe National Park

    Een enorm wildpark in het noorden van Botswana, vol met olifanten! Die zijn toch eigenlijk de koning van het wereldrijk… want wat begint een leeuw nou tegen een olifant?

De olifantenfamilies in het populaire Chobe National Park zijn groot. Hoe groot? We hebben het hier over zo’n zestigduizend stuks. En het park is zo’n 11.000 vierkante kilometer. Nergens ter wereld leven meer geslurften op zo’n klein stukje grond!

Chobe rivier

Grenzend aan Chobe National Park stroomt de Chobe rivier. Vooral halverwege het droogseizoen, wat van mei tot september is, is het leuk om een boottocht te maken over de rivier. Aan de oever van de rivier staan dan namelijk een heleboel zebra’s, bokjes, olifanten, giraffen en gnoes hun droge keeltjes te smeren. En die zebra’s en bokjes zijn weer een lekkernij voor de leeuwen, die er standaard op de loer liggen!

Kamperen bij olifantjes

Lijkt het je leuk te kamperen vlakbij een waterhole met veel olifantjes? Mag hopen dat je dit een domme vraag vond. Wie wil dat niet!? Overnacht dan bij Senyati Safari Camp: dit ligt vlakbij het stadje Kansane, dichtbij het national park en de rivier. En vanuit daar kun je mooi de grens oversteken naar Zimbabwe, om de Victoria Falls te bezoeken!

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Botswana

Daarom met Charlie’s Travels naar Botswana

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.