• Chobe National Park

  In het noordelijkste puntje van Botswana vind je één van de grootste parken van het land: Chobe National Park. Chobe staat vooral bekend om de talloze olifanten die er wonen, maar daarnaast vind je hier ook een enorme leeuwenpopulatie én woont de voltallige Big Five in dit park. Heb je zin in een authentieke, rauwe safari-ervaring? Lees dan snel wat Chobe National Park allemaal nog meer te bieden heeft!

Wildlife

De beroemdste inwoner van Chobe National Park is de olifant. Zo vind je hier meer dan honderdduizend(!) olifanten die vaak in grote kuddes rondstruinen. Naast de vele olifantenfamilies spot je in het park ook talloze buffels en zitten er bij de rivier grote groepen nijlpaarden. Welke beesten je hier verder nog ziet? In de beboste riviergebieden vind je luipaarden, terwijl je in de open graslandgebieden rondom Savuti juist weer de cheeta’s en Afrikaanse wilde honden tegenkomt. Daarnaast wonen er in Chobe National Park ook apen, mangoesten, jakhalzen en zelfs de zeldzame pangolin. Genoeg om af te strepen dus!

olifanten kudde Botswana
leeuwen botswana

Seizoenen

In Chobe National Park zijn er twee verschillende seizoenen: het droogseizoen en het regenseizoen.

Regenseizoen

November – Maart

Het regenseizoen loopt van november tot eind maart waarbij het vaak aan het einde van de dag en in de avond regent. Het grootste deel van de dag blijft het droog en ligt temperatuur de temperatuur tussen de 35 en 40 graden. In de nacht ‘koelt het af’ naar zo’n 25 graden.

Droogseizoen

April – Oktober

Het droogseizoen loopt van april tot oktober waarbij de gemiddelde temperatuur rond de 27 graden ligt. ’s Nachts koelt het flink af dus zorg voor voldoende warme kleding als je in deze periode een bezoekje brengt aan het park.

Welk seizoen moet ik kiezen?

Ben jij helemaal gek van vogels? Dan moet je dit park hoe dan ook tijdens het regenseizoen bezoeken, want het vogelleven is dan spectaculair! Als kers op de taart kun je in dit seizoen ook nog de migratie van zebra’s in de Savuti meemaken. Aan de andere kant vind je in het droogseizoen juist weer de meeste olifanten in de Chobe-rivier, evenals grote kuddes buffels en ander wildlife die allemaal naar de oevers van de rivier trekken.

vogel vliegen botswana
roofvogel botswana
hornbill botswana

Parc Fee

Om het park binnen te komen, moet je voor elke 24 uur entree betalen. Hoeveel dit is, hangt af van je leeftijd en of je in Botswana woont of niet. Houd naast de Park fee die je betaalt ook rekening met de Park fee voor je auto.

Entreegelden personen

(Non-Resident)

 • >18 jaar:         120 BWP (± €10,00)
 • 8-17 jaar:        60 BWP (±€5,00)
 • <8 jaar:           Free

Entreegelden voertuigen:

 • <3500 kg (prive):
  • Botswana registered – 10 BWP / ± €1,00
  • Foreign registered – 50 BWP / ± €4,00
 • 3500-7000 kg (prive):
  • Botswana registered – 500 BWP / ± €42,00
  • Foreign registered – 1000 BWP / ± €83,00
 • >7000 kg (prive):
  • Botswana registered – 800 BWP / ± €67,00
  • Foreign registered – 1500 BWP / ± €125,00

Gezondheid

Chobe National Park ligt in een malariagebied en het wordt daarom aangeraden om malariatabletten te slikken. Met name in het late regenseizoen – ongeveer van januari tot april – zijn de muggen zeer actief. Gebruik ook zeker een spray met 40% deet en draag lange mouwen en een lange broek wanneer de zon ondergaat.

Verder is het belangrijk om een vaccinatiestempel in je gele boekje te kunnen laten zien wanneer je in een zone met gele koorts bent geweest voordat je in Botswana komt. Laat je ruim voor je reis adviseren door de GGD over welke vaccinaties je nodig hebt en welke voorbereidingen je voor deze reis moet treffen!

chobe rivier botswana

Chobe Rivier

Grenzend aan Chobe National Park stroomt de Chobe rivier. Het is leuk om halverwege het droogseizoen, van mei tot september, een boottocht te maken over deze rivier. Er komen dan talloze dieren naar de oever van de rivier toe om water te drinken. Wat dat betekent? Heel veel zebra’s, bokken, olifanten, giraffen en gnoes spotten! Ook liggen er dan leeuwen op de loer, op zoek naar een heerlijk zebra-kadetje.

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Botswana

Daarom met Charlie’s Travels naar Botswana

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Chobe National Park?