• Cultureel Mombasa

    Een smeltkroes van culturele invloeden, funky straatjes en een chille coastal vibe. Mombasa heeft dan misschien geen geweldige reputatie, maar wij laten je graag zien waarom deze stad wel degelijk zijn charme heeft!

    Krijg reisadvies op maat

Meer over deze highlight

Family friendly
Off the beaten track
Eco friendly

Leeftijd: 0+
Prijs: €

Meer over deze highlight

1
Family friendly
Off the beaten track
Eco friendly

Een reis door de rijke geschiedenis van Mombasa

In Mombasa vind je invloeden van over de hele wereld: overblijfselen van het Britse imperialisme, invloeden vanuit India, het Midden-Oosten, de lokale cultuur en zelfs restanten van de Portugese koloniale tijd. Het oude centrum van Mombasa heeft koloniale gebouwen en historische forten. Een bekende bezienswaardigheid is Fort Jesus die in 1593 werd gebouwd in opdracht van de koning van Portugal. Het fort leende zich als Portugees hoofdkwartier, maar werd daarna ook nog gebruikt als militair complex, slavenhuis en gevangenis. Mombasa heeft een rijke geschiedenis, maar ook zeker een donker verleden: Mombasa was een belangrijk centrum voor de slavenhandel. Inmiddels is Fort Jesus omgetoverd tot museum en kun je een kijkje nemen in de oude cellen en martelkamers. Lees hier meer over wat je kunt doen tijdens je vakantie in Mombasa.

Wandelroute Mombasa

Om je een beetje op weg te helpen hebben wij een wandelroute voor je ontwikkelt waarbij je de kustcultuur en de bijzondere stad goed leert kennen. Tempels, moskeeën en kleurrijke winkeltjes wisselen je straatbeeld af. In combinatie met prachtig bewerkte deuren en elegant vormgegeven balkons zorgt dit voor een uniek karakter. De samenkomst van tientallen culturen en invloeden die de stad rijk is proef je op de markt in het oude centrum, of in de keuken van deze restaurants.

Een tropische strandvakantie

Mombasa heeft ook de tropische stranden, all inclusive resorts en palmbomen. Dat is eigenlijk waar de standaard pakketreis-toerist vaak aan het zwembad bruin ligt te bakken. Nyali beach en Bamburi beach zijn de populaire stranden van Mombasa, waarvan Bamburi Beach het meest rustige strand is. Natuurlijk begrijpen wij dat je ook wat wilt relaxen, je hebt immers vakantie… De keuze hiervoor is reuze, want de Keniaanse kust is een aaneenschakeling van mooie stranden! 

mombasa centrum tusks
mombasa terminal sgr train

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Vanuit Mombasa met de trein door het ruige binnenland naar Nairobi

Tropical Mombasa inside out: wat kun je er allemaal doen?

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Kenia

Daarom met Charlie’s Travels naar Kenia

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.