• Cultuur route RN7

    Deze route van Antananarivo naar Tulear is niet voor niks de meest populaire selfdrive-route in Madagascar: je rijdt door prachtige landschappen, ontdekt de cultuur en je komt langs de mooiste Nationale parken.

De RN7

De meest bekende weg van Madagascar: de RN7! Met zijn 920 kilometer de langste weg van Madagascar en omdat hij relatief goed onderhouden is, is deze weg de perfecte route om langs enorm veel highlights te crossen. Meestal begint deze roadtrip in de hoofdstad van Madagascar: Antananarivo. Maar je kunt ‘m ook vanaf de kust naar boven rijden. Dan start je de tocht in Tulear. Je kunt makkelijk een hele vakantie vullen met deze route!

Wat kun je dan zoal verwachten?

De mogelijkheden die je onderweg hebt zijn bijna eindeloos. Van regenwoud, bergen, rijstvelden, wijngaarden, meren en nationale parken tot bijzondere stammen, verschillende soorten maki’s en dieren en planten die je nergens anders ter wereld vindt. Begin de roadtrip bijvoorbeeld met een stop bij Lac Tritriva. Dit vulkanische meer ligt in de voormalig krater van Mt. Tritriva en is niet alleen schitterend om te zien, maar is ook het toneel van de Malagassi versie van Romeo en Julia. We verklappen niets, maar we kunnen vertellen dat wat er hier gebeurde met de jonge geliefden een spannend verhaal is!

Nationaal park Ranomafana

Een stop die tijdens deze route niet op je lijstje mag ontbreken is het Ranomafana regenwoud! Het Nationaal Park Ranomafana ligt op zo’n 400 kilometer van de hoofdstad en is een perfecte plek om zowel overdag als ’s avonds rond te wandelen. Ga overdag op zoek naar de zeldzame (want bedreigde) gouden halfmaki of staar je ’s avonds blind naar de nachtdieren.

Isalo National Park

Maar ook een hike in Isalo National Park, eventueel met overnachting in een tentje onder de sterren, of een bezoekje aan de Betsileo in de buurt van Ambalavao zijn mooie stops. Bekijk de ringstaartmaki’s van dichtbij in Anja Community Reserve of breid de route uit met een bezoekje aan Andasibe National Park om te zwaaien naar de Indri Indri. Tijdens deze roadtrip kun je een compleet avontuur maken met al het goede dat Madagascar te bieden heeft!

cultuur route rn7 madagascar

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Madagascar

Daarom met Charlie’s Travels naar Madagascar

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +31 6 28 487 271, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!