• Damaraland

    Het land van de ultimate survivors, zowel mens als dier. Hier komt je alleen de absolute
    krachtpatsers tegen die elk seizoen van Expeditie Robinson zouden killen.

Damaraland

Het noord-centrale deel van Namibië is vernoemd naar de Damara-bevolking: Damaraland. Tussen 1960-1970 werden de Damara’s door het Zuid-Afrikaanse apartheidsregime verplicht om zich hier te vestigen. Het gebied is droog en er valt weinig regen. Damaraland is de omgeving waar de Brandberg, Twyfelfontein en Spitzkoppe uit het niets de grond uit schieten. De hele omgeving is een highlight op zich en het benoemen meer dan waard. Dit komt niet alleen door het bizarre landschap, maar meer nog door de inwoners (zowel mens als dier) die bijzonder knap stand weten te houden in deze extreem uitdagende omgeving. Damaraland People en Hindi People!

De Damara bevolking

Neem de boeren en herders die je regelmatig zal tegenkomen wanneer je door dit gebied rijdt. Het is onvoorstelbaar om te zien hoe deze individuen vergezeld door een groep geiten of koeien op zoek zijn naar water en eetbare planten. Je hebt het idee dat ze in de middle of nowhere zijn en totaal geen overlevingskans hebben, toch leeft dit volk al jaren voort… and many to come!

Desert adapted wildlife

Deze slimme en geheimzinnige woestijn beesten loop je niet zomaar tegen het lijf. Er zijn schitterende documentaires over gemaakt die je absoluut gezien moet hebben! In Damaraland lopen aan de woestijn aangepaste leeuwen, hyena’s, olifanten, zebra’s, giraffen en zwarte neushoorns! Er zijn een aantal lodges die Rhino Tracking Tours organiseren, zoals de Palmwag Lodge & Campsite. Zeer aan te raden ook om hier een nachtje te verblijven. Het heeft twee zwembadjes en de meeste kamers/campsites hebben uitzicht over de omgeving. ‘s avonds op tijd de tent in, want wie weet wat er rondloopt door deze unfenced area…

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Namibië

Daarom met Charlie’s Travels naar Namibië

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Damaraland?
Powered by