• Dhow safari langs tropische eilanden

    Een dhow is een traditionele, houten zeilboot die je met schipper (en eventueel ook een privéchef!) kunt afhuren om langs de prachtige kust te dobberen. Op de onbewoonde eilandjes vind je geen beachboys en ander volk: slechts het geruis van de golven en de palmbomen.

De idyllische Dhow

Wanneer je de Oostelijke kusten van Afrika langs de Indische Oceaan verkent, zul je zonder twijfel wel een keer (of honderd) een Dhow langs zien varen. Dit is een traditionele, houten zeilboot. Waar en wanneer precies de origine ligt van de Dhow, daar maken experts nog steeds ruzie over. De meesten zijn het erover eens dat de Dhow ter wereld kwam in India tussen 600 jaar vooren 600 jaar na de geboorte van kindje Jezus. Desalniettemin wordt de Dhow vaak omschreven als een Arabische zeilboot.

Hoe je het ook wendt of keert, het is een zeilboot en daarmee kun je de oceaan bevaren. Doe je ogen dicht en stel je voor: het geluid van zacht kabbelende golven en krakend hout. Een briesje die je gezicht streelt en in de zeilen blaast… De ziltige, zoute geur van azuurblauw zeewater dat prikkelt in je neus… Wanneer je je ogen open doet zie je uitgestrekte, verlaten zandbanken met palmbomen die je wuivend uitnodigen om in hun schaduw voor pampus te komen liggen. Dit is hoe een Dhow Safari in Mozambique eruit ziet!

Eilandhoppen

Je kunt een vaartocht van één dagje doen vanuit het kustplaatsje Tofo. Je vaart dan naar Pig Island, waar zo’n 900 mensen in een klein dorpje wonen en waar je lekker de melk uit een kokosnoot kan slurpen op het spierwitte strand. Ook kom je langs Pansy, een zandbank waar je met eb kleurrijke schelpjes kan verzamelen en je kunt zwaaien naar vriendelijke zeesterren.

Dhow safari mozambique charles
Dhow safari mozambique anker
Dhow safari mozambique
Dhow safari mozambique

Je kunt ook kiezen om uit te varen vanuit de kustplaats Vilanculos. Je bezoekt dan twee eilanden van de Bazaruto Archipel: Bazaruto – het grootste eiland – en Ilha de Benguerra. Op de eilanden vind je niet heel veel meer dan resorts, kleine communities en paradijselijke, witte zandstranden met aangenaam warm zeewater. Als je besluit iets langer op de eilanden rond te hangen voor je weer in de boot stapt, kun je hier ook paardrijden of met paarden zwemmen. Dan gallopeer je heel idyllisch met wapperende haren op de rug van een paard over de uitgestrekte stranden die goud kleuren door de ondergaande zon.

Als je eilanden zo ontzettend enig vindt dat je zelfs op een eiland wil beginnen met eilandhoppen, dan kun je op een Dhow stappen van Ilha de Mozambique. Dit eiland bruist van het leven en het is bebouwd met historische, Portugese architectuur. Zeil vanaf hier naar het eiland Goa, waar niet veel meer op staat dan één vuurtoren.

Snorkelen en seafood

Lijkt dit je allemaal wel wat, maar zit je zenuwachtig op je nagels te bijten omdat je eigenlijk helemaal niet kan zeilen? Geen zorgen, er gaat een ervaren kapitein mee die alle zeilen bijzet en de boot voor jou bestuurt. Vaak kan deze kapitein ook nog eens lekker koken, en wanneer hij dat niet kan zal er chef mee aan boord komen om een lekker, vers gevangen maaltje voor je te bereiden! Gebraden vis of ander seafood, rechtstreeks vanuit de oceaan op jouw bord. Vergeet overigens ook niet om tijdens zo’n zeiltocht op een Dhow nog even je duikbril op te zetten. Je kunt namelijk overal mooi snorkelen door het kraakheldere zeewater!

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Mozambique

Daarom met Charlie’s Travels naar Mozambique

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over MOZAMBIQUE – Dhow-safari langs de tropische kust?