• Diego Suarez

    Diego Suarez is een prachtig oude havenstad met sfeervolle koloniale gebouwen, gezellige terrasjes en bounty-baaien!

Antsiranana

De stad Diego Suarez wordt ook wel Antsiranana genoemd, weer zo’n leuke Malagasy tongbreker. Deze stad wordt ook wel het ‘Havana’ van Madagascar genoemd. Je hebt er mango’s, lychees, zeevruchten en overheerlijke rum in overvloed! Wanneer je overdag door het stadje en over de boulevard slentert, heb je op bijna iedere hoek weer een nieuw romantisch uitzicht over de mooie baaien. ‘s Avonds zijn de terrasjes van de lokale bars in deze kuststad erg gezellig. Diego Suarez is sowieso erg sfeervol met haar koloniale gebouwen, ambachtelijke werkplaatsen en de oude overdekte markt.

Een stukje geschiedenis

De stad ademt geschiedenis! Interessant geschiedenisfeitje: Diego Suarez dankt haar naam aan de twee Portugezen, Diego en Suarez, die in de 16e eeuw in deze ongerepte baai terecht kwamen. Ja, origineel he?

De stad heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van het land, omdat zowel de Franse als Britse bezetters haar als uitvalsbasis gebruikten in pogingen het eiland te koloniseren. Vanaf de oude militaire wijk kom je op een schiereiland, waar je uitkijkt op de haven en je het verleden zo in kunt beelden. De haven is een van de diepste havens in de Indische Oceaan en wordt omgeven door heuvels. Eentje daarvan is iconisch, want die lijkt sprekend op de Suikerbroodberg in Rio de Janeiro!

Onvergetelijke dagtripjes

Deze swingende stad is ook de perfecte uitvalsbasis voor onvergetelijke dagtripjes. Op 20 kilometer afstand ligt het strand van Ramena, een aardige badplaats voor Malagasy begrippen. Vanuit daar kun je ook excursies maken naar onbewoonde stranden, snorkelplaatsen of de ‘French Mountains’. Het berggebied is te voet goed bereikbaar en de omliggende natuur is groen en tropisch.

madagascar diego suarez street
madagascar diego suarez street
sakalava bay madagascar kitesurf
tsingy rouge national park madagascar

Sakalava-baai

Ook een must see hier zijn de drie baaien (ook wel de ‘Les Trois Bais’), waarvoor je een hele dag kunt uittrekken om ze tijdens een wandeling allemaal te zien… maar je kunt er ook zwemmen: het azuurblauwe zeewater schreeuwt om een plons! Of wat dacht je van een lekkere massage in het zachte zand van de mooie Sakalava-baai met uitzicht op de drie bounty-eilandjes ervoor? Dit is ook dé ultieme baai voor kitesurfers, omdat de Indische Oceaan hier de perfecte golven aanlevert voor je plankje! Dit zijn ultieme bounty plekken met lange witte stranden en een magische plek om de zon in de zee te zien zakken.

Amber Mountain National Park

Ga je meer naar het zuidwesten, dan kom je terecht in het Amber Mountain National Park. Hier leven wel 75 vogelsoorten, verschillende lemuren, kameleons, hagedissen en veel bijzondere exemplaren die alleen op het unieke Madagascar voorkomen. Dit gebied heeft een eigen microklimaat! Opeens verdwijnt het droge gebied rondom Diego Suarez en bevind je je weer in het regenwoud. Hier liggen mooie pareltjes verborgen voor een mooie wandeling in het park, en onderweg kom je kletterende watervallen, reuzenvarens en vulkaanmeren tegen. Enne, het is geen hallucinatie als je plots tussen de bomen kolonies lemuren ziet opduiken!

Tsingy Rouge

Ook maar 2 uurtjes rijden vanuit de stad ligt het bekende Tsingy Rouge park voor de perfect zonsondergang plaatjes. Of… je rijdt met een 4×4 naar het noordelijkste puntje van het land om het kasteel van Windsor and the Courier Bay te bezoeken. Hier vind je ook veel verschillende baobabs. Verspreid over Madagaskar vind je tientallen soorten, maar elke Baobab staat symbool als ‘de nationale boom’ en wordt aanbeden door de lokale bevolking. Volgens een Afrikaanse legende heeft de duivel in een woedende bui deze boom uit de grond getrokken, om hem er later verkeerd om weer in te duwen… 😉

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Madagascar

Daarom met Charlie’s Travels naar Madagascar

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +31 6 28 487 271, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!