• Drakenberg

    De bergketen reikt over een lengte van 1000 kilometer en is zelfs vanuit het Kruger park te zien. Het is een walhalla voor fanatieke hikers!

Drakensgebergte

Het is niet moeilijk in te beelden dat de Drakensbergen Tolkien’s grootste inspiratiebron voor Lord of the Rings is geweest. Dramatische bergpieken worden afgewisseld met gigantische open vlaktes, verborgen valleien, bizarre rotsformaties, zandstenen kliffen, graslanden, bossen en kristalheldere rivieren. De bergketen reikt over een lengte van 1000 kilometer, heeft toppen van over de 3000m waardoor het zelfs vanuit het Kruger park te zien. Daarnaast is het de gateway naar het Koninkrijk van Lesotho, een land dat volledig is omsloten door Zuid-Afrika.

Walhalla voor avonturiers

Drakensberg is een walhalla voor avonturiers. Wandelaars, mountainbikers, berg- en rotsbeklimmers kunnen zich dagen vermaken in de afgelegen valleien, steile rotsen, zandsteen kliffen, grotten, watervallen, rotsachtige paden en in nevel gehulde bossen. Maar niet geschikt voor de knikkende knietjes onder ons want als je niet meer vooruit of achteruit durft op touwladder tegen een verticale bergwand aan… Tja, dan heb je een probleem!

Opvallende bijnamen

En de namen! Devil’s Tooth, Eastern Buttress, Policeman’s Helmet en Sentinel… Hun opvallende bijnamen zijn geïnspireerd door hun aparte vorm. Het Amphitheatre bijvoorbeeld, is een halvemaanvormige basalten wand van maar liefst 6 kilometer breed en 1.500 meter hoog! Dit had zo The Wall uit Game of Thrones kunnen zijn! En dan heb je hier ook nog de één na hoogste watervallen van de wereld; de Tugela Falls die van 900 meter hoogte naar beneden donderen.

Cannibal Cave

Of breng een bezoek aan de Cannibal Caves. De bosjesmannen hebben hier tot halverwege de 19e eeuw gewoond. Hoewel wij liever niet willen weten waarom het Cannibal Cave heet, spant deze grot verreweg de kroon wat historische rotskunst betreft! Nergens ter wereld zijn zoveel rotsschilderingen te vinden: 30.000 historische schilderingen op 520 plekken, verspreid over de mountain range. Niet voor niets staat Drakensberg als gemengd natuur- en cultuur erfgoed op de Werelderfgoedlijst van UNESCO!

Drakenberg

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Zuid-Afrika

Daarom met Charlie’s Travels naar Zuid-Afrika

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Drakensberg?
Powered by