• Onderwater-safari met de ‘Wet Big Five’

    Gevalletje bucketlist: zwemmen met walvishaaien, mantarays, devilrays, zeeschildpadden en dolfijnen. Ga je in juli, augustus of september? Dan krijg je er bultrugwalvissen bij, die helemaal vanuit de Zuidpool zijn gekomen!

Wie aan Afrika denkt, denkt aan safari. Er worden dan leeuwen en giraffen gevisualiseerd die struinen over de savanne terwijl toeristen vanuit een gepantserde 4×4 met safarihoeden op door hun verrekijkers turen. Ja, het is waar, dit is inderdaad hoe veel safari’s in Sub-Sahara Afrika eruit zien. Maar je kunt ook heel ander soort safari’s doen: onder water! Wist je dat je langs de paradijselijke kusten van Mozambique één van de beste duik- en snorkelplekken in Afrika vindt?

Ocean Safari

In het plaatsje Tofo, aan de kust van Mozambique, kun je een Ocean Safari doen. Tofo is onder duikers wereldberoemd vanwege de walvishaai-populaties: één van de grootste ter wereld, en ze zijn er het hele jaar door! Met een Ocean Safari kun je snorkelen met deze joekels, en kom je zo dichtbij dat je ze aan lijkt te kunnen raken. Grote kans dat je tijdens zo’n Ocean Safari ook mantaroggen tegenkomt. Deze gigantische en ongevaarlijke roggen kunnen een spanwijdte hebben van wel 7 meter!

Maar tijdens zo’n onderwater-safari zwem je nog veel meer moois tegen het lijf: eindeloos veel koraalvissen, kleurrijke koraalriffen, dolfijnen, schildpadden of verschillende soorten vriendelijke haaien zoals de witte- en zwartepunthaai, de luipaardhaai of soms een hamerhaai! Je raakt niet uitgekeken. Wanneer je tussen mei en oktober de wateren van Mozambique verkent, ben je een bofkont: er zwemmen dan namelijk bultrugwalvissen langs de kust en die komen vaak hallo zeggen! Deze giganten worden tussen de 13 en 16 meter lang en wegen wel zo’n 30 ton. Zelfs wanneer je de bultruggen tijdens het duiken niet spot, zul je vast en zeker hun magisch gezang horen.

Duiken of snorkelen

Zo’n safari onder het wateroppervlak kun je duikend of snorkelend doen. Het verschil is natuurlijk dat je met zuurstofflessen op je rug een stuk dieper het oceaanleven in kunt duiken, terwijl je snorkelend meer aan de oppervlakte blijft. Over het algemeen moet je om te mogen duiken een duikbrevet hebben: de PADI. Heb je deze niet? In Tofo zitten duikscholen waar je deze kunt halen. Het makkelijkste niveau, de Open Water, kun je in zo’n vijf dagen halen. Je begint dan met oefenen in het zwembad voordat je het echte werk doet in de open zee! Het is een prijzige investering, maar het voordeel is dat je na het halen van je duikbrevet altijd en over kan duiken voor een veel zachter prijsje.

Als je geen duikbrevet hebt, en het stond ook niet in je agenda of op je bucketlist om deze te halen, kun je ook begeleid duiken. Je gaat minder diep en het kost meer geld, maar het zal een ervaring zijn om nooit te vergeten! Dit geldt natuurlijk ook voor wanneer je besluit de zuurstoffles thuis te laten, en gewoon met de snorkel een Ocean Safari te doen: zelfs kun je de Wet Big Five afstrepen!

mozambique duiken wet big five snorkelen
mozambique duiken wet big five snorkelen

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Mozambique

Daarom met Charlie’s Travels naar Mozambique

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!