• Eilandhoppen Lake Kivu

    Dobber rond in je kayak en ontdek het lokale leven langs de oevers van Lake Kivu. Groet de plaatselijke vissers die hun catch of the day binnen hengelen en zet voet aan verschillende eilandjes op het meer!

Bekijken Lake Kivu met een boot

De beste manier om Lake Kivu te bekijken is met een bootje! Ga van eiland naar eiland op dit mooie meer. Kijk om je heen, zie de bergen, de vulkanen, de fantastische groene omgeving. Lake Kivu heeft meerdere plekken waar je per boot of dugout-kano eilanden kan bezoeken.

Bijvoorbeeld vanaf Kibuye, hier zijn 5 leuke eilanden om te bezoeken. Ga bijvoorbeeld langs Munini Island, ook wel bekend als Napoleon’s Island, niet zo genoemd omdat Napoleon hier is geweest, maar omdat het eiland lijkt op deze man zijn hoed. En wees dan ook niet verbaasd over de inwoners van dit eiland… Dat zijn vleermuizen! Honderden vleermuizen zie je als trossen bananen in de bomen hangen. Best een cool eiland om te bezoeken. Ook lekker veel mooie vogels en andere dieren te vinden hier!

Mpembe Island

Of ga naar Mpembe Island, vanaf hier kun je je met een brug naar Mpembe peninsula. Op dit deel kun je een lekkere wandeling van ongeveer 4 kilometer maken en mocht je dit eiland met zijn vele vogeltjes nou echt tof vinden, kun je hier ook gewoon je tentje opzetten. Ga je morgen weer lekker verder met eilandhoppen. Of je kiest ervoor om je tentje op te zetten op de campsite bij Amahoro Island. Hier vind je iets meer luxe zoals een bar, restaurant en een zwembad. Slaap lekker!

Kumugongwe Island

De volgende dag ga je door naar Kumugongwe Island, waar je zwemmende koeien kan spotten. Je zult denken: ‘Zwemmende koeien?! Neem je me in de maling?’ Maar nee, deze boer die hier zijn koeien heeft, liet zijn koeien door het water zwemmen omdat er op het vasteland te weinig plek was om zijn vee te laten grazen. En ja, koeien kunnen goed zwemmen!

Je vindt dus een boel bijzondere dingen hier bij Lake Kivu! Zo kom je op deze tour langs de eilanden nog aapjes tegen, kun je arenden spotten en langs de eilanden zijn ook otters vinden. Al dat wildlife! Genoeg reden om lekker in de boot te springen. En neem je ook nog wat lekkers mee, dan kun lekker blijven dobberen voor een mooie sundowner op het water, perfect einde van je dagen op het water!

Lake Kivu

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Rwanda

Daarom met Charlie’s Travels naar Rwanda

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over RWANDA – Eilandhoppen op Lake Kivu?