• Entebbe & Lake Victoria

    Welkom bij de tropische stranden van Oeganda! Met meer dan 80 eilanden, waarvan minder dan 50% bewoond is, biedt de eilandengroep in Lake Victoria de ultieme island hopping experience. Liever aan het vasteland blijven? Ook Entebbe is één van Oeganda’s exotische strandbestemmingen.

Lake Victoria

Je mag dit gigantische meer eigenlijk niet missen als je door Uganda heen reist! Lake Victoria, ‘Lake Vic’ voor intimi, is één van de Great African Lakes en vernoemd naar Queen Victoria (zoals ongeveer alles in Afrika). Het is in 1858 ‘ontdekt’ door de Brit John Hanning Speke toen hij naarstig op zoek was naar The Source of the Nile (nu Jinja, in Oeganda). Met een luttele 69,484 km2 is Lake Victoria het grootste meer in Afrika, en het één-na-grootste meer ter wereld. Ondanks de grootte is het verrassend ondiep: slechts 81 meter op het diepste punt.

De Ssese eilanden

Als je het Victoriameer van boven bekijkt, kun je het duidelijk zien: een archipel van welgeteld 84 eilanden, scattered langs de Oegandese kustlijn. De Ssese-eilanden! Een aantal van deze eilanden is daadwerkelijk bewoond en kun je met behulp van de ferry en bezoekje brengen. Elke eiland heeft een andere grootte en vibe, waardoor er voor ieder wat wils is (maar: op elk eiland een waanzinnige zonsondergang!).

Bugala eiland is het grootste eiland van de archipel. Hier vind je Kalangala, de hoofdstad van de Ssese-eilanden, die bestaat uit een paar houten huisjes waar met verf ‘RESTAURANT’ op gekladderd staat, plus wat kleurige fruitkraampjes. Het eiland wordt daarom ook wel Kalangala-eiland genoemd en als je geen zin hebt om elke dag alleen maar op het strand te liggen en bruin te bakken maar ook wat te zien, is dit de place to be. Je komt hier makkelijk met de veerboot vanaf het vasteland, en dat dit een bijzonder eiland is zie je al zodra je voet aan wal zet. Witte stranden met hier en daar een verdwaalde ezel, en palmbomen en knalroze bloemen zover het oog rijkt. Helder, blauw water met houten vissersbootjes die aan de oevers kilo’s glibberige vis uit hun netten halen. De beste manier om dit eiland te verkennen is per motor. Bezoek de schattige dorpjes en eet een heerlijk Oegandees maaltje bereid op een cookstove. Neem een kijkje in een oude grot van traditionele medicijnmannen en wandel door een stukje jungle waar je vogels kunt spotten in alle kleuren van de regenboog.

Meer Strand Heuvels Zonsondergang
Man Dorp Kippen
Strand Meer Radslag
Strand Meer Palmbomen Huisjes

Zoek je het wat meer afgelegen? Ga dan met een kokosnoot in je hand lekker relaxen in een luxe privé villa op Bulago eiland, of ga naar het back to nature Banda eiland. Banda-eiland is een bounty eiland in hart en nieren. Dit superkleine privé eilandje werd gekocht door King Dom, een Keniaans-Britse man en is in 1999 geopend voor bezoekers. Als je zin hebt om helemaal weg van de wereld te zijn, in de schaduw van de palmbomen eindelijk eens die dikke pil uit te lezen en in de avond bij een kampvuur op het strand een vers vissie naar binnen te werken, dan zit je hier op de goede plek. In dit backpackersparadijsje is namelijk niet heel veel meer te doen dan dat! Als je toch zin hebt om de benen te strekken, kun je je wagen aan een wandeling door het kleine stukje oerwoud – om vervolgens te dineren tijdens de zonsondergang, omringd door kaarsen. Romantisch, toch?

Entebbe

In Entebbe (wat in de lokale taal Luganda ‘stoel’ betekent, omdat in koloniale tijden vanuit Entebbe het land bestuurd werd) vind je de mooiste kustlijn van het vasteland van Oeganda. Entebbe ligt ongeveer een uur rijden van de hoofdstad Kampala vandaan. Het is groen, rustig, geordend, mooi en populair bij expats die genoeg hebben van Kampala’s hustle and bustle.

In het weekend rukken veel Kampalezen uit naar Entebbe om op het strand te liggen, uit te brakken, volleybal te spelen of een van de strandfeestjes te pakken. Onder het genot van een smeltend, plakkerig ijsje kun je wandelen door de waanzinnige botanische tuin. Als je door de indrukwekkende vegetatie richting het meer struint, kom je uit op een mooi, verstopt strandje met helderblauw water.

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Oeganda

Daarom met Charlie’s Travels naar Oeganda

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!