• Ervaar de Karoo!

    Slaap onder de eindeloze en indrukwekkende sterrenhemel in de uitgestrekte Karoo! De Karoo is een weidse halfwoestijn, ingenesteld tussen de Outeniqua gebergte in en de Swartbergketen. Geniet van een Zuid-Afrikaanse braai en bewonder de indrukwekkende sterrenhemel vanaf je privé Fly Camp. Bij de prachtige zonsopgang word je rustig wakker met een kop stevige koffie. Hier zijn veel activiteiten te ondernemen zoals hiken, 4×4 trails rijden, Farm Tours en meer!

Meer over deze highlight

Family friendly
Off the beaten track
Eco friendly

Leeftijd: 0+
Prijs: €

Meer over deze highlight

1
Family friendly
Off the beaten track
Eco friendly

Het land van de grote dorst

The Karoo betekent in de taal van de inheemse bevolking de Khonia letterlijk ‘het land van de grote dorst’. De woorden ‘de grote dorst’ verraden het al: het is een droog gebied. Een echt uniek Zuid-Afrikaans halfwoestijn-landschap met bijzondere bergen en historische plaatsen. Het gebied beslaat bijna een derde van Zuid-Afrika!

Het gebied is verdeeld in Klein en Groot Karoo en strekt zich samen uit over de binnenlanden van Oost-Kaap tot de Indische Oceaan. De Kleine Karoo ligt meer naar het westen, tussen de Swartberg, de Langeberg- en Outeniqua-ketens. Dit gebied is wat groener dan de Grote Karoo, dat meer naar het noorden ligt en waar minder regen valt. In september regent het ook in de Grote Karoo en verandert de omgeving in een grote vruchtbare bloemenzee. Het is een stuk land van uiterste weersomstandigheden: de temperaturen liggen in de Zuid-Afrikaanse zomer (december en januari) erg hoog, het kan er zo’n 45 graden worden. Terwijl het juni en juli kan vriezen en sneeuwen…

Karoo Nature Reserve

In The Karoo bevinden zich verschillende mooie natuurreservaten waar je veel soorten dieren kunt spotten: vele vogelsoorten, bergzebra’s, hartebeesten, koedoes en blesbokken. Je kunt er ook mooie wandelingen maken: het is namelijk een gebied waar de typische Karoo-landschappen, waaronder de Nuweveld Mountains, samenkomen. Het Mountain Zebra National Park is ook zeker een aanrader. Ook een leuke tip: er liggen nog enkele dorpjes waar de typische Karoo-architectuur behouden is. De huizen zijn hier van zandsteen!

karoo zuid-afrika
karoo zuid-afrika

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Experience the Klein Karoo with Charlie’s Travels!

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Zuid-Afrika

Daarom met Charlie’s Travels naar Zuid-Afrika

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

Open chat
1
Can I help you?
Hi, Can I help you with more information about ZUID-AFRIKA – Ervaar de Karoo – Klein Karoo?
Powered by