• Een nachtje in Gaborone

    Helemaal in het zuidelijkste puntje van Botswana, aan de grens van Zuid-Afrika, ligt de hoofdstad van het land: Gaborone. Breng een nachtje door in deze stad voor een goede afwisseling van stad en safari. Gaborone is een fijne plek om even lekker bij te komen van de voorgaande dagen die je heel back-to-basic hebt doorgebracht in de overweldigende natuur van Botswana. Eindelijk weer een normaal bed, wat zal je hier lekker slapen!

Gabarone Botswana

Gaborone

Op slechts vijftien kilometer afstand van buurland Zuid-Afrika ligt Gaborone, de hoofdstad van Botswana. Met zo’n 231.000 inwoners is dit de grootste stad van het land. Het is een moderne, bruisende stad met veel diverse activiteiten die je kunt ondernemen. Dit zal je zeker kunnen waarderen na alle avonturen in de bush.

Wat kun je in Gaborone doen?

In de stad zijn veel winkels en markten om lekker rond te slenteren of leuke hebbedingetjes te scoren, maar ook museumliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Gaborone. Bezoek het National Museum om meer te weten te komen over de historie van Botswana met onder andere tekeningen van de San. Of neem een kijkje bij de Art Gallery waar het barst van de Afrikaanse kunst. Liever wat actiefs na al die lange game drives? Check dan vooral de Gabarone Dam waar je kunt zwemmen, windsurfen, zeilen en vissen. Trakteer jezelf daarna op wat lekkers bij Yacht Club: een openluchtbar met goede (eveneens alcoholvrije) cocktails, proost!

Op safari!

Kun jij maar geen genoeg krijgen van safari? Niet al te ver van Gaborone vandaan ligt het kleinste wildpark van Botswana: Gaborone Game Reserve. Het park is zo’n 550 hectare groot, maar wordt druk bezocht door de goede bereikbaarheid. Spot zebra’s, wildebeesten, neushoorns en struisvogels terwijl je over de goed begaanbare wegen crost. Vergeet niet om ook omhoog te kijken, er zijn namelijk heel wat zeldzame vogels te spotten!

struisvogel

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Botswana

Daarom met Charlie’s Travels naar Botswana

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Gaborone?