Golfen in Kenia en Tanzania

“Een golf safari in Oost-Afrika is de perfecte balans tussen bijzondere banen, onvergetelijke safari’s, en het beleven van het échte Afrika. Denk aan banen bewoond door apen en zebra’s en greens met uitzicht op de Kilimanjaro, gecombineerd met een safari door de Maasai Mara of de Serengeti. Daarnaast kun je hier de ongepolijste Afrikaanse cultuur leren kennen, of gewoon lekker ontspannen op het strand.”

-Charlie

Krijg reisadvies op maat

Golfen in Kenia en Tanzania

“Een golf safari in Oost-Afrika is de perfecte balans tussen bijzondere banen, onvergetelijke safari’s, en het beleven van het échte Afrika”

-Charlie

Krijg reisadvies op maat

Waarom Golf in Kenia en Tanzania?

Oost-Afrika is erg ondergewaardeerd als golfbestemming. Alleen Kenia heeft meer dan 40 golfbanen op unieke locaties. De uitstekende weersomstandigheden voor golfen gedurende het hele jaar maken zowel Kenia als Tanzania dé plek voor golf reizen. De golfbanen verkeren in uitstekende staat, zijn goed onderhouden, hebben gezellige clubhuizen en goede hotels in de buurt. Maar niet alleen voor het golfen is Kenia perfect: de combinatie van golf met avontuurlijke safari’s maakt dit een unieke bestemming!

1
2
3
4
5
6
7
8
9
1

Windsor Golf Hotel

De Windsor Golf Hotel & Country Club is Kenia’s meest toonaangevende golf resort met één van de mooiste golfbanen van Oost-Afrika. Hoewel de golfbaan ontworpen is naar internationale standaarden, is de lokale sfeer bewaard gebleven.

2

Muthaiga Golf Club

Muthaiga Golf Club is één van de meest luxe en mooiste golfbanen in Oost-Afrika en is in 2015 benoemd tot beste golfclub van Kenia. Het heeft afwisselende fairways, hoogteverschillen en waterhindernissen, wat het tot één van de uitdagendste golfbanen van Kenia maakt. De baan ligt middenin Nairobi vlakbij Karuru Forest.

3

De Great Rift Valley Lodge & Golf Resort

De Great Rift Valley Lodge & Golf Resort biedt een panoramisch uitzicht op het meer van Naivasha en de Rift Valley. Ook beschikt het over een 18-holes golfbaan (waar kampioenschappen worden gehouden), twee tennisbanen en een zwembad. De lodge is voorzien van twee restaurants, waar lekkere huisgemaakte maaltijden worden geserveerd en heeft een luxe lounge bar met terras.

4

Karen Golf & Country Club

Karen Golf & Country Club is gelegen in de rijke, oud- koloniale wijk Karen. De wijk is groen, ruimtelijk en is bezaaid met leuke restaurants en toeristische activiteiten. Jullie verblijven in het hotel van de golfclub en hebben uitzicht vanaf de kamer op de golfbaan. Jullie kunnen hier heerlijk genieten van een massage na de lange ritten in de auto. Ook beschikt het hotel over faciliteiten zoals een zwembad, squash court, tennisbaan, sportschool en zelfs een bowlingbaan!

5

Kilimanjaro Golf & Wildlife Estate

Kilimanjaro Golf & Wildlife Estate is de eerste 18-holes championship golfbaan van Tanzania. Het golfbaan host lokale en internationale golf evenementen, toernooien en clubavonden. De ligging van de golfbaan is uniek doordat de holes verdwijnen in de natuurlijke omgeving. Inheemse planten en bomen voegen toe aan de eigenheid van het landschap en geven golfers een once-in-a-lifetime ervaring. Hier vindt u een video van de golfbaan.

6

Nyali Golf & Country Club Ltd

Deze golfbaan is ontworpen door Monty Lowry. Het is een uitdagende championship golfbaan met een korte rough en talrijke doglegs, wat zorgt voor flinke uitdagingen voor de ervaren golfer. De kort gemaaide, goed bewaterde fairways bestaan uit een mix van Mozambique Polana en Pemba grassen.  De fraai gevormde greens zijn van Polana gras. De club mascotte, de groene aap, kunt u gegarandeerd spotten tijdens een rondje golf.

7

Arusha Gymkhana Golf Club

De nieuwe ontwikkelingen bij deze golfclub hebben de bestaande onderdelen verbeterd, wat ervoor zorgt dat deze golfbaan het hele jaar door in prachtige conditie is. Met de verplaatsing van enkele bunkers, de invoering van nieuwe tees, waterhindernissen en extra bunkers, blijft het een uitdaging voor de ervaren en minder ervaren golfers. Geniet hier van een rondje golf met een geweldig uitzicht op de Kilimanjaro.

8

TPC Club Golf Course

TPC Club is a working sugar cane plantation and pretty much the first golf club in Tanzania since 1920. Some of the 9-holes offer amazing views of Mount Kilimanjaro. The 9 holes each have two tee-boxes which makes the second round, if playing 18 holes, a bit different! Water is abundant, with a few sand bunkers, great birdlife, vegetation and old trees. The course is challenging while still friendly.

9

Sea Cliff golf

Deze 9 hole lange baan is de enige van het eiland Zanzibar, prachtige baan waar je kunt golfen met uitzicht over de oceaan!

Waar kan je golfen in Kenia en Tanzania?

In Kenya, ons thuisland, hebben we een groot aanbod van golfbanen. Hier links de beste banen voor jou, geselecteerd door onze Golf expert. Wees niet verbaasd als een familie Impala’s je slag beoordeeld, of een groep apen je uitlacht omdat je er niets van bakt vandaag. In Tanzania spelen we op drie banen: twee hiervan hebben uitzicht op de Kilimanjaro. En de laatste is op het relaxte Zanzibar.
De golfbanen in Zuid-Afrika behoren tot de mooiste ter wereld. Denk hierbij aan prachtige uitzichten over zee, tricky holes langs duizelingwekkende kliffen en knalgroene fairways. Een absolute bucketlister voor de verstokte golfer.

Wil je meer weten over golf in Afrika?