• Gorilla’s

    De beste plek om gorilla’s te vinden zijn de hieronder genoemde Virunga Volcanoes. Duik de jungle in en ga op zoek naar de grootste apensoort ter wereld. Een levensveranderende ontmoeting en unieke experience!

Berggorilla’s in Rwanda

Bijna iedereen kent wel een beroemde gorilla, zoals Bokito die in 2007 ontsnapte uit zijn verblijf in Diergaarde Blijdorp. Of de albino-gorilla Sneeuwvlokje uit de dierentuin van Barcelona. En Shabani dan, die in de Higashiyama Zoo de Japanse vrouwen helemaal gek maakt. Deze laatste is zelfs uitgeroepen tot meest sexy gorilla ter wereld!

Ja, gorilla’s zijn bijzondere dieren, mannelijk, stoer en majestueus. Vooral de berggorilla, de meest bekende van de vier soorten gorilla’s, is erg bijzonder. De vrouwtjes worden zo’n 130-150 centimeter groot, maar mannetjes kunnen wel 185 cm worden! Een groot aantal van deze gorilla’s kun je vinden in Rwanda. In het Volcanoes National Park, op de grens met Congo-Kinshasa en Oeganda vind je de meeste.

Dit is ook waar Dian Fossey haar onderzoek deed om haar gorilla’s tegen iedereen te beschermen. Tip: kijk de film Gorillas in the Mist met Sigourney Weaver als Dian Fossey. Fantastische film over hoe zij haar leven riskeerde om deze bedreigde diersoort te redden en hoe anderen haar voor gek verklaarden.

Het leven van een gorilla

Gorilla’s hebben een redelijk standaard dagritme, waarin het zoeken naar eten centraal staat. Ze zoeken zo’n 4 tot 5 uur per dag naar eten en de rest van de tijd zijn ze bezig met dutten, zonnebaden, ravotten en het bouwen van een slaapplaats voor de nacht. Ze verzamelen bladeren en takken waar ze een nest mee bouwen. Een nest wordt maar een keer gebruikt, de volgende dag vertrekken ze weer naar het volgende plek in hun territorium. Daarom is het spotten van gorilla’s niet makkelijk. Ze verplaatsen dagelijks naar een nieuwe plek in het woud, waar hun dag weer van vooraf aan begint met het zoeken van voedsel, chillen, nest bouwen… je snapt ‘m.

Aantal gorilla’s

Helaas zijn de berggorilla’s met uitsterven bedreigd. Vorig jaar is het goede nieuws gekomen dat ze niet langer ‘highly endangered’ zijn en dat hun populatie omhoog is gegaan naar net iets boven de 1000. Maarja, dat is nog steeds super weinig! En de gorillas hebben nog elke dag te maken met bedreigingen van buitenaf, zoals het verkleinen van hun habitat, ziekten en jagers.

Daarom is het doen van een gorilla trek super bijzonder! Tijdens deze trek door het groene woud ga je op zoek naar deze fantastische dieren. Hoe lang de trek duurt, ligt aan waar de gorilla’s zich bevinden. Het kan een kwartiertje lopen zijn, maar ook 4 uur. Maar als je ze dan gevonden hebt, mag je deze knapperds wel een uur lang blijven bestuderen. Een super vette activiteit!

Berggorilla

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Rwanda

Daarom met Charlie’s Travels naar Rwanda

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!