• Gorongosa National Park

    Dit nationale park was ooit de basis van de oppositie, maar is nu weer open voor het publiek! Er komt bijna niemand, terwijl de hoeveelheid wildlife weer op goed niveau is na de herintroductie van een heleboel dieren.

Een park in wederopbouw

Volgens velen was dit park ooit mooier dan het populaire Krugerpark in Zuid-Afrika. Maar omdat het tijdens de Mozambikaanse burgeroorlog de basis was van de oppositie, is veel natuur verwoest en vrijwel al het wildlife gestroopt. Op de waterbokken na, want dat vlees was niet lekker…

Er was dus vrijwel niets over van dit park. Tot er een rijke Amerikaan om de hoek kwam kijken! Hij investeerde zijn (vele) spaarcentjes in het park. Een heleboel dieren werden opnieuw geïntroduceerd in het gebied, en hebben er blijkbaar niet stilgezeten, want de hoeveelheid wildlife is weer aan het herstellen en op goed niveau aan het komen. Yes!

Waarin het Gorongosa National Park vooral niet te vergelijken valt met het Krugerpark, is de 300 lodges en een file van 10 auto’s om allemaal die ene leeuw op de foto te zetten. Sterker nog: hier komt bijna niemand! Helemaal alleen zijn met het wildlife, wie wil ‘t niet eens meemaken? Nouja, we adviseren natuurlijk nog wel een autodeur tussen jullie en deze beestjes te houden… 😉

Benieuwd naar andere plekken waar je wildlife in Mozambique kunt spotten? Lees hier even onze blog voor een overzicht!

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Mozambique

Daarom met Charlie’s Travels naar Mozambique

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Gorongosa National Park?