• Gurúè ontdekken

    Pak een oude trein van koloniale tijdperk het binnenland van Mozambique in. Een keer geen strand maar juist het groen van Mozambique. Stap vervolgens achterop de brommer of tuf in een auto naar Gurúè. Ontdek de eindeloze theevelden, hike naar de waterval of beklim Mount Namuli.

Dat Mozambique een magisch mooie kustlijn heeft, weten we inmiddels wel. Maar ook het binnenland heeft veel te bieden! Gurúè is een stadje diep in het land, en ligt op 720 meter hoogte genesteld in eindeloze theevelden aan de voet van de machtige Mount Namuli.

De reis naar het binnenland

Het is niet makkelijk om hier te komen, maar zoals wijze mensen vaak stellen: het gaat niet alleen om de bestemming, maar ook om de reis ernaartoe! Je kunt ervoor kiezen om met een oude, koloniale trein te vertrekken vanuit het plaatsje Cuemba. Vanaf je treinbankje kijk je met een open mond naar buiten: de mooiste landschappen onttrekken zich aan je raam alsof je naar National Geographic kijkt op televisie. In Nampula stap je uit, en vanaf daar tuf je het laatste stuk van de rit naar Gurúè in een auto, bus of op de brommer. Flink door elkaar gerammeld kom je aan in het stadje, maar je ziet nu al: het was elke hobbel waard!

Gurúè

Gurúè is een schattig stadje, omgeven door theevelden waarachter de majestueuze Mount Namuli hoog naar de hemel reikt. Je kunt hier dus lekker thee drinken en dat is maar goed ook, want de temperatuur is hier een stuk lager. Geen gutsende oksels en zweetsnorren zoals aan de broeiende kust van Mozambique. De architectuur van dit stadje is niet echt om over naar huis te schrijven, maar wel kun je een kijkje nemen in een schattig kapelletje met muurschilderingen. Gurúè is vooral bekend als uitvalsbasis om te beginnen aan je hike: door de theevelden, over de hellingen van Mount Namuli, of voor de echte mountaineers: helemaal naar de top!

De heilige Mount Namuli

Mount Namuli is met 2419 meter de op één na hoogste berg van Mozambique. Daarnaast wordt de berg als heilig gezien door het lokale Makua-volk, dus voordat je de klim gaat wagen moet je je aan enkele tradities houden zoals het kopen van wat rijst en bloem op de markt. Je kunt een meerdaagse wandeling doen in dit gebied, of als je in een luie bui bent het eerste stuk met de auto afleggen om een dagwandeling te maken. Je kunt op zo’n 1000 meter hoogte een stop maken bij een waterval: een idyllisch plekje om je picknickkleed uit te gooien. Wanneer je vastberaden bent om verder te hiken naar de top, zal daar zeker wat rotsklimmen aan te pas komen. Je kunt na de waterval-pauze ook weer terug naar beneden lopen om tijdens het golden hour door de theevelden te struinen. Magisch!

Kerk Boom Gurue mozambique
Mozambie-Gurue-ontdekken-huisje

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Mozambique

Daarom met Charlie’s Travels naar Mozambique

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

© Copyright - Algemene Voorwaarden - Sustainability Policy - Cookie Policy - Privacy Policy - Werken bij Charlie's Travels - Sitemap | Charlie's Travels: avontuurlijke reizen op maat in Afrika
✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!