• Hell’s Gate National Park

    Trotse, fietsende Nederlanders opgelet: Hell’s Gate National Park is een van de weinige parken waar je doorheen mag fietsen. De hoge kloven met groepen zebra’s op de voorgrond zorgen voor een magisch beeld vanuit je zadel!

Op fietssafari in Hell’s Gate National Park:

Aardrijkskundelesje in Hell’s Gate National Park

We gaan even terug in de tijd: hoe ontstaat zo’n uniek landschap als Hell’s Gate National Park, vol met wildlife? De vreemd gevormde rotsformaties en steile kliffen hebben hun looks te danken aan vroegere vulkanische activiteiten en zelfs een vulkaanuitbarsting. Tegenwoordig zijn er nog steeds vulkanische activiteiten onder de aardbodem, maar daar merk je gelukkig niks van wanneer je op je dooie gemakje het park doorfietst.

Hell’s Gate National Park: Rijk aan wildlife

Hell’s Gate National Park is een van de weinige Keniaanse parken waar je doorheen mag fietsen of zelfs wandelen. De fietssafari kan ook worden vervangen door een autosafari. In het park vind je buffels, wilde zwijnen, zebra’s, giraffen, impala’s, elanden, grant- en thomson-gazellen en vele vogelsoorten.

Super fotogeniek!

Na een fietstocht of self-drive door de vallei kom je uit bij de bekende kloof: Hell’s Gate. Deze kloof is ontstaan door twee uitgedoofde vulkanen en bijbehorende lava-rivieren. Hier kun je doorheen paraderen. Wanneer je op zoek bent naar meer uitdaging, zou je de op zichzelf staande rotswand kunnen beklimmen in de Hell’s Gate Vallei.

Hell’s Gate National Park combineren

Hell’s Gate National Park is goed te combineren met een bezoek aan Lake Naivasha en ligt op maar twee uurtjes rijden van Nairobi. Lake Naivasha is ideaal voor een bootsafari waar je geheid een behoorlijk aantal dikke nijlpaarden spot. Een andere actieve optie in de omgeving is het beklimmen van Mount Longonot. Deze vulkaan kun je omhoog hiken in ongeveer twee uur. Eenmaal aangekomen bij de kraterrand kun je, wanneer je nog wat energie over hebt en je zweetsnor hebt droog geveegd, rondom de krater wandelen. Vanuit de summit kijk je uit over het magische Great-Rift-Valley landschap en het nabijgelegen Lake Naivasha.

canyons hells gate park
Hells gate klimmen

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Kenia

Daarom met Charlie’s Travels naar Kenia

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?