• Hike Andringitra mountain richting Pic Boby

    Live the legend! Boby, misschien wel de bekendste hond van Madagascar, bereikte als eerste de top tijdens de allereerste expeditie van de Fransen. Nu is het aan jou om deze hoogste beklimbare berg van Madagascar te trotseren.

Pic Boby: echt off the beaten track

Dit mooie park ligt langs de bekende nationale weg RN7, die richting het zuiden (naar het leuke ambachtsstadje Ambalavao) gaat. Ondanks reizen er weinig mensen naar Andringitra. Misschien omdat het park zelf nog niet zo oud is en dus niet heel bekend is? Daarnaast zijn de wegen slecht en hobbel je gerust een paar uur voordat je beloond wordt. Maar dat is voor ons geen probleem: bij Charlie’s Travels gaan we zo’n uitdaging niet uit de weg.

Wist je dat de berg twee namen heeft?

Het  Andringitra-gebergte heeft de hoogste bergtoppen van Madagascar. Alhoewel Pic Boby niet de hoogste berg is, is het wel de op één na hoogste berg van het land na de Maromokotro met zijn 2876 meter. Het is ook niet zomaar een berg: door de Fransen is hij vernoemd naar de hond die vooruit rende en dus als eerste de top bereikte. Maar de lokale bevolking ziet de berg als heilig en vindt dat daarom niet helemaal oke. Zij noemen de berg Pic Imarivolanitra, wat ‘close to the sky’ betekent. Toch gebruiken de meesten nog altijd de Franse naam… naast dat je niet spontaan gaat stotteren van het woord Boby, klinkt het ook gewoon wel schattig toch?
Het voltooien van de wandeling naar Pic Boby duurt 2,5 dag en twee gezellige overnachtingen in je tentje. En als je onderweg vier andere toeristen tegenkomt, dan zijn het er veel!

Hoe ziet die wandeling eruit?

Je stopt eerst bij het MNP-kantoor in de Namoly-vallei om je gids en dragers te ontmoeten en dan trek je de vallei in. Tussen de enorme kalksteenpieken, bekend als de Ampiadianombilahy Mountains, word je naar een soort maanlandschap getransporteerd waar je uiteindelijk een onvergetelijk uitzicht krijgt op de Tsaranoro-vallei met het driekoppige Tsaranoro-massief (een hele mond vol)!

Als je bij de voet van de kalkstenen rotsen aankomt, fris, fruitig en klaar voor de uitdaging, zijn de toppen vaak nog bedekt in een wolkendeken. Geen paniek: het lijkt alleen maar dat de piek oneindig ver de lucht ingaat. Na ongeveer vijf uur wandelen bereik je het eerste kamp op 2100 meter hoogte. Daar wacht dan een welverdiende kop thee, eten en een tentje op je. Wil je de piek de volgende tijdens de zonsopgang zien tijdens een ontbijtje, on the top of the world? Dan moet je wel om 3 uur ‘s ochtends vertrekken… midden in de nacht in de kou opstaan en met fakkels omhoog klauteren wordt beloond met een wel hele speciale zonsopkomst. Je hebt het park voor jezelf en kunt even heel diep ademhalen en waarderen wat een mooie wereld het toch is waar we op wonen. Namaste!

Terug naar beneden kom je weer door hele andere mooie gebieden, onder andere een soort palmboom oase waar je opeens het idee hebt dat je je in het regenwoud waant. Ga dit avontuur aan en je weet zeker dat je een hele unieke en exclusieve ervaring aan je reis in Madagascar toevoegt!

madagascar-Andringitra-pic-boby-view.
madagascar-Andringitra-pic-boby-walking

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Madagascar

Daarom met Charlie’s Travels naar Madagascar

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

© Copyright - Algemene Voorwaarden - Sustainability Policy - Cookie Policy - Privacy Policy - Werken bij Charlie's Travels - Sitemap | Charlie's Travels: avontuurlijke reizen op maat in Afrika
✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!