• Homestay Sipi Falls

    Samen de matoke oogsten, koken in een traditionele keuken, kletsen met het hele gezin rondom de eettafel en je eigen koffie branden. Ontdek wat zich afspeelt tussen de super groene Sipi Falls omgeving – in het dagelijks leven van Moses en zijn gezin.

Meer over deze highlight

Family friendly
Off the beaten track
Eco friendly

TAGS

Hiking, Bergen

Leeftijd: 0+
Prijs: €

Meer over deze highlight

1
Experiences-Afrika-Map-high-res
Family friendly
Off the beaten track
Eco friendly

De omgeving

In Oost-Oeganda in het Kapchorwa district liggen de Sipi Falls: een van de bekendere bezienswaardigheden van Oeganda. En niet voor niks. Sipi Falls is het startpunt van veel wandelingen op Mount Elgon en is een super groen en fantastisch mooi gebied. Wandel richting de verschillende watervallen, neem een duik in een van de vele riviertjes of abseil langs de waterval naar beneden de vallei in. Onderweg kom je verschillende traditionele dorpjes, koffieplantages en bananenbomen tegen. Er is genoeg te zien en te doen en dat heeft invloed op het aantal accommodaties in dit gebied. Keus genoeg! Maar wanneer je in een resort of hotel zit, krijg je bar weinig mee van wat zich hier nou echt afspeelt in het dagelijks leven.

360 graden uitzicht

Voor een unieker en completer plaatje kun je ervoor kiezen om een nacht bij Moses en zijn gezin te slapen. Moses stelt zijn huishouden open voor onze reizigers: neem een kijkje in de keuken waar zonder glimmend apparatuur jullie avondmaal bereid wordt, wandel door de tuin en help een handje mee om de oogst van de dag op te halen of klets wat met de buurtbewoners die nieuwsgierig om de hoek komen kijken. Rond een uurtje of zeven, wanneer de zon onder gaat, kun je samen naar een 360 graden uitzicht lopen waar er maïs uit eigen tuin op de barbecue gegooid wordt terwijl de goudkleurige zonnestralen langzaam naar beneden zakken.

De faciliteiten

Moses is een echte gastheer en zorgt ervoor dat je niks tekort komt. De bedden hebben klamboes en het toilet is geupgrade tot flush-toilet. De echte bikkels stappen onder het koude stromende douchewater. Liever een teiltje met warm water? Kan ook! Je stapt je kamer uit en traditioneel ontbijt met vers fruit staat op tafel terwijl de kinderen zich klaarmaken om naar school te gaan. Je krijgt een beeld van de kleine gebruiken binnen een Oegandees gezin, insider tips voor het ontdekken van de omgeving en een ervaring die je zeker zal bijblijven. Dikke vette aanrader dus!

sipi-falls-homestay-oeganda
Oegandese man roostert maiskolven op een vuurtje met een berg op de achtergrond

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Oeganda

Daarom met Charlie’s Travels naar Oeganda

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

© Copyright - Algemene Voorwaarden - Sustainability Policy - Cookie Policy - Privacy Policy - Werken bij Charlie's Travels - Sitemap | Charlie's Travels: avontuurlijke reizen op maat in Afrika
✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!