• Île Sainte-Marie Island

    Tot de 18e eeuw was dit eiland een uitvalsbasis voor piraten. Aye, rijk aan interessante geschiedenis dus! Ook heeft Île Sainte-Marie authentieke vissersdorpjes, tropische stranden, bijzondere flora en fauna en wordt het eiland in juli, augustus en september omringd door parende bultrugwalvissen!

Pirateneiland Île Sainte-Marie

Witte stranden, palmbomen, koraalriffen, dolfijnen, walvissen en nog net geen zeemeerminnen… Het is geen wonder dat dit tropische eiland een piratennest was in de 18e eeuw. Met een beetje geluk graaf je tijdens je bezoek aan Île Sainte-Marie Island één van de geroofde piratenschatten op die er volgens de geruchten en mythes nog zouden moeten liggen. Het prachtige oord was tot de 18e eeuw een uitvalsbasis voor piraten vanwege de dichtbijgelegen handelsroutes. De piratengeschiedenis is nog goed voelbaar en de spooky piratenbegraafplaats is hier getuige van.

Ambodifotratra

Île Sainte-Marie is gelegen aan de oostkust van Madagascar en wordt ook wel Nosy Boraha genoemd. Met witte stranden, palmbomen, koraalriffen, dolfijnen en walvissen is het plaatje nog niet compleet. Het Île Sainte-Marie paradijs heeft namelijk ook kruidnagelbomen, vanilleplantages en zelfs rijstvelden! Landbouw speelt een grote rol op dit eiland. Proef de verschillende specerijen, kruiden en fruitsoorten op de markt in Ambodifotratra. Ambodifotratra is de grootste stad van Île Sainte-Marie en heeft de oudste katholieke kerk van heel Madagascar. 

Bultrugwalvissen spotten

Voor de kust liggen de meest kleurrijke koraalriffen waartussen je prachtig kunt snorkelen of duiken. Ieder jaar in juli, augustus en september zwemmen hier bultrugwalvissen met hun pasgeboren bultrugwalvis-baby rond. Een must see als je rond deze periode op Île Sainte-Marie bent! Het noorden van Île Sainte-Marie heeft authentieke vissersdorpjes. Vissers gaan de zee op met een traditionele pirogue. Ga een dagje mee op pad om je eigen avondmaal bij elkaar te vissen, ontdek de mangroves en sla je handdoek uit bij een van de verborgen maanvormige baaitjes!

ile sainte marie church

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Madagascar

Daarom met Charlie’s Travels naar Madagascar

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +265996555825, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!