• Isalo National Park

    Dit park is een zandstenen massief in het zuiden van Madagascar. De extreme rotsformaties, indrukwekkende canyons en natuurlijke zwembaden trekken hikers van over de hele wereld aan. Kamperen onder de sterren? Hier kan het!

Wandelen door landschappen met buitenaardse vibes, slapen onder de sterren, paardrijden en rotsen beklimmen in het Colorado/Arizona van Madagascar… klinkt niet verkeerd toch?

Reis je via de RN7 naar het zuiden van Madagascar, dan verandert het landschap nog sneller dan je kunt knipperen! Van rijstterrassen naar regenwoud, naar een landschap dat soms zo desolaat lijkt alsof je je op de maan waant. Isalo is niet voor niets een heel erg populair park, het wilde landschap is echt fantastisch mooi en bijzonder!

Om een beeld te geven van de diversiteit

In het park komen het groene regenwoud uit het oosten, de bergrug over het centrale gebied van Madagascar en de woestijn uit het zuiden allemaal samen, in een (terecht…) verward gebied. Dat is nog niet eens alles: nog net aan de rand van het hoogland doemen ook nog eens kilometerlange rotsformaties op. Dit is dan weer omringt door diepe kloven met bossen en rivieren, droge savannes, uitgestrekte graslanden en je hebt er prachtige uitzichten over het grote uitgestrekte Zuiden van dit diverse eiland. Snap jij het nog? Wij zijn ook verward. Of beter gezegd: onder de indruk!

Tradities van de Bara-stam

Dit gebied vormt voor de lokale bevolking niet alleen een belangrijk zoetwaterreservoir, maar heeft ook nog een hele andere bijzonder functie. Het is namelijk ook meteen een (hele grote) begraafplaats en heiligdom voor de overledenen van de Bara-stam. Verspreid over Isalo liggen letterlijk honderden verborgen graven. Als je goed oplet, zul je ze kunnen spotten. En dat is best bijzonder als je erover nadenkt. Niet? De mensen in deze regio zien elke rots en grot als een potentieel plekje voor een gestorven geest om te rusten in vrede. Hoe hoger je begraven wordt, hoe dichter je bij ‘het onaantastbare’ bent, wat weer betekent dat je ouder, wijzer en intelligenter was dan zij die die op lagere plekken in de rotsen opgeborgen liggen. De lokale gids kan jullie vele verhalen vertellen over de mysterieuze tradities van deze stam en geeft je een bijzondere inkijk in de unieke relatie met hun voorouders en de natuur.

Madagascar Isalo National Park
Madagascar Isalo National Park lemur

Heb je vragen aan onze Madagascar-experts?

Madagascar Isalo National Park Charles
Madagascar Isalo National Park
Isalo national park lagoon blue

Het raam van Isalo

Nog een magisch plekje in dit park is de highlight die beroemd is van foto’s: ‘Het raam van Isalo’. Je raadt het misschien al… deze bizarre rots heeft letterlijk de vorm van een groot raam, dat je een heel mooi natuurplaatje laat zien. Vooral tijdens de zonsondergang voel je hier de magie en mysterieuze vibes van dit park. Al helemaal als de laatste weerkaatsende zonnestralen ervoor zorgen dat de stenen en rotsen veranderen in een discolicht!

Leuk feitje: je vindt hier geneeskrachtige planten die nergens anders ter wereld voorkomen. Ook de vuurbestendige Satrana-palmen zijn een lust voor het oog. De lokale dorpelingen gebruiken deze plant ook voor het maken van allerlei soorten producten, omdat deze palm uit ontzettend sterke vezels bestaat.

Hoe lang ga je hierheen en wat is er te doen?

Hier ga je er gerust een hele dag (of 2 dagen) op uit om onder begeleiding van een gids het diverse landschap te ontdekken. Je kunt rotsen opklimmen, kloven zien, watervallen bezoeken en zelfs in een natuurlijk zwembad springen. Dit hele verfrissende zwembad (piscine naturelle) wordt gevoed door een waterval middenin de droogte en is omringd door palmbomen. Gewoon een echte oase! Wel steenkoud, dus even bikkelen.

Ja, we maken geen grapje, hier waan je je de ene minuut in de hete Grand Canyon en het volgende moment kun je een duik nemen in een ijskoude waterval en word je omgeven door wit zand, tropische bloemen en palmbomen. In het midden van de wildernis krijg je een barbecuelunch voorgeschoteld, terwijl ringstaartmaki’s (King Louis uit de film Madagascar!) en roodhoofdmaki’s om je heen spelen in het struikgewas. Maar, don’t feed them, ze zijn erg brutaal en hebben altijd zin in iets lekkers!

Andere soorten lemuren die je tegen kunt komen zijn de de dwergmuis-maki, sifaka, de vetstaartkat-maki en de roodstaartwezel-maki. Er zijn 80 vogelsoorten en ontelbaar veel reptielen waaronder zeer bijzondere kikkers. Heb je al ooit een regenboogkikker gezien? Kus ‘m, en je krijgt een mooie prins op een unicorn! 😉

Fan van stevige hikes?

Echte fanatieke gebruikers van de benenwagen kunnen in dit park de Grand Tour doen.. een wandeling van 80 kilometer. Deze neemt wel 6 tot 7 dagen in beslag, maar brengt je wel naar alle uithoeken van het park. Het maakt niet uit hoelang je besluit hier te gaan wandelen, je voelt je ongetwijfeld klein en machtig tegelijk. Opeens is het duidelijk hoe het Jura-tijdperk eruitzag en hoe krachtig de natuur is, zo tussen het regenwoud en de woestijn in!

Nog een kleine tip: net zoals in de woestijn koelt het ‘s avonds meteen flink af en is het fijn om dan wat warmers aan te trekken!

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Madagascar

Daarom met Charlie’s Travels naar Madagascar

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +265996555825, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!