• Jinja

    Jinja is het kleine broertje van de hoofdstad Kampala en ligt op zo’n twee uur rijden van de metropool vandaan. Genesteld aan de oevers van de Nijl – zelfs waar de Nijl ontspringt uit het Victoriameer – dient Jinja als uitvalsbasis voor Kampalezen die een weekendje in de natuur willen vertoeven. Jinja staat bekend om de gestoorde wildwatersporten vanwege de woeste rapids op de Nijl. Maar ook is het een bruisend stadje, met veel clubs, bars en levendige straatjes en marktjes.

De Nijl

Met zijn 6000 KM is de Nijl de (op één na) grootste rivier in de wereld. De Amazone in Zuid-Amerika denkt dit te winnen, maar niemand is hier echt 100%  zeker van. De Nijl ontspringt bij Lake Victoria in Jinja en gaat dan door tot Egypte waar hij vervolgens het water de Middellandse zee in laat. Deze rivier had vroeger enorm veel watervallen onderweg, maar door de Speke Dam in Jinja is het water gestegen en zijn er woeste stroomversnellingen ontstaan.

Watersporten

Jinja staat wereldwijd bekend als een goede plek voor whitewater rafting. Op een rubberbootje met peddels laat je jezelf meenemen door de stroomversnellingen van de Nijl. Deze kunnen behoorlijk heftig van kracht zijn en daarom moet je een helmpje op en zwemvest aan. Het zou zomaar kunnen dat je ergens halverwege uit de boot wordt geslingerd en één van de andere bootjes je weer oppikt.

Kayakken is moeilijk, maar de mensen die het goed onder de knie hebben komen graag naar Oeganda om bij Jinja op de Nijl hun skills te laten zien. Voor de beginners onder ons zijn er lessen met professionele instructeurs die je leren hoe je jezelf overeind kan houden op de onstuimige Nijl. Je kunt dit alleen doen in een single kayak of -als ideale test voor je relatie of vriendschap- in een tandem kayak.

Om het wat rustiger aan te doen, kun je ook op je dooie gemakje lekker dobberen op de Source of the Nile, het stukje Victoriameer waar wellicht de enige echte Nijl vanuit zou ontspringen! Hier kun je de Bob Ross-zonsondergang aanschouwen, terwijl je door je verrekijker kleurrijke vogeltjes en monitor lizards kunt spotten!

highlight-jinja-nijl-raften
Oeganda-jinja-nijl-rapid
jinja-nyege-nyege-festival

Jinja town

In Jinja vind je aan de Nijl een aantal lodges en barren waar met uitzicht op de Nijl en een koud ‘Nile’ biertje in je hand ultiem kan relaxen. Maar ook het stadje zelf heeft een rustig maar gezellig karakter met heel veel mogelijkheden, en is zeker een bezoekje waard! Bezoek de lokale markt, of één van de vele gezellige cafeetjes.

Nyege Nyege festival

Ben je toevallig in september in Jinja? Precies op tijd voor het dampende, creatieve en hippe festival Nyege Nyege! Dit festival bestaat nog niet zo lang, en wordt elk jaar groter. Nyege Nyege is hét evenement van het jaar in Oeganda. Vier dagen lang in begin september, wordt een verlaten terrein van een resort omgetoverd tot een magisch muziekfestijn. Aan de rivier de Nijl, genesteld tussen oerwoudvegetatie en overblijfselen van het spookresort, vind je diverse stages waar internationale DJ’s dag en nacht door draaien.

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Oeganda

Daarom met Charlie’s Travels naar Oeganda

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

© Copyright - Algemene Voorwaarden - Sustainability Policy - Cookie Policy - Privacy Policy - Werken bij Charlie's Travels - Sitemap | Charlie's Travels: avontuurlijke reizen op maat in Afrika
✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!