• Johannesburg & Apartheidsmuseum

    Deze stad heeft een waardeloze reputatie: het zou hier gevaarlijk zijn, en niks vergeleken met Kaapstad. Maar niets is minder waar! Kies voor een échte Afrikaanse stad, een voorbeeld van de boom die Afrika nu meemaakt. Een stad die rijk is aan historie en tragedie.

De stad Johannesburg

Johannesburg, één van de grotere steden in Zuid-Afrika, heeft een beruchte reputatie: het zou hier gevaarlijk zijn, en niks voorstellen in vergelijking met Kaapstad. The bad kid on the block! Maar niets is minder waar. ‘The Big Smoke’ Johannesburg is zonder twijfel een van de meest actieve, bruisende steden van Afrika en heeft ontzettend veel te bieden op het gebied van cultuur en geschiedenis. Johannesburg is een stad van internationale allure, en herbergt honderden nationaliteiten. Het is de stad van de rijkere klasse en tegelijkertijd de stad van de armste bevolking van Zuid-Afrika. Je kunt hier winkelen in luxe shoppingmalls, de bekende township-slum Soweto bezoeken en meer leren over de griezelige geschiedenis in het Apartheidsmuseum.

De hippe wijk Maboneng

De hippe wijk Maboneng is het creatieve epicentrum waar menig hippe Afrikaan uit eten gaat en waar het nachtleven spettert, borrelt en bruist. Dus als je in Zuid-Afrika landt, sla deze geweldige stad dan niet over door direct op safari te gaan. Neem in plaats daarvan een dag of twee om alles te kunnen zien. “Jozi” is meer dan een tussenstop!

Het Apartheidsmuseum

Neem nou het Apartheidsmuseum. Het begint al bij de indrukwekkende architectuur van het gebouw. Het ziet eruit als een bunker en alles in z’n ontwerp draagt bij aan het beklemmende gevoel van hoe het moet zijn geweest om in de tijden van de apartheid te hebben geleefd. Bij de kaartverkoop krijg je een ticket waarop staat of je blank bent of een Afrikaan, en dus welke ingang je moet nemen. Je stapt al met een gevoel van knagende verwarring het museum binnen, die daar alleen nog maar verder wordt gevoed. Aan de hand van foto’s, video’s, geluidsopnames en een collectie aan voorwerpen ga je op reis terug door de tijd. Je wandelt door het begin van de apartheid, door naar de revolutie en de nasleep daarvan. Dit museum is niet bang om er geen doekjes omheen te winden: de geschiedenis van Zuid-Afrika (én Nederland!) was heftig! Als je na een paar uur weer buiten staat, dan zal je maag misschien enigszins omgedraaid zijn: iets wat bij zal dragen aan het bewust reizen door Zuid-Afrika!

Benieuwd wat je nog meer kunt doen in Johannesburg? Hier lees je het!

Johannesburg skate guide Zuid-Afrika
Johannesburg maboneng Zuid-Afrika
Johannesburg street art Zuid-Afrika

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Zuid-Afrika

Daarom met Charlie’s Travels naar Zuid-Afrika

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Johannesburg & Apartheidsmuseum?
Powered by