✔️ Super flexibele voorwaarden – ✔️ Verantwoord toerisme – ✔️ 100% verzekerd op reis

JOHANNESBURG & APARTHEIDSMUSEUM

Johannesburg, ook wel Jozi genoemd door locals, heeft een waardeloze reputatie: het zou hier gevaarlijk zijn, en niks vergeleken met Kaapstad. Maar niets is minder waar! Kies voor een échte Afrikaanse stad, een voorbeeld van de boom die Afrika nu meemaakt. Een stad die rijk is aan historie en tragedie.

DE STAD JOHANNESBURG

Johannesburg, één van de grotere steden in Zuid-Afrika, heeft een beruchte reputatie: het zou hier gevaarlijk zijn, en niks voorstellen in vergelijking met Kaapstad. The bad kid on the block! Maar niets is minder waar. ‘The Big Smoke’ Johannesburg is zonder twijfel een van de meest actieve, bruisende steden van Afrika en heeft ontzettend veel te bieden op het gebied van cultuur en geschiedenis. Johannesburg is een stad van internationale allure, en herbergt honderden nationaliteiten. Het is de stad van de rijkere klasse en tegelijkertijd de stad van de armste bevolking van Zuid-Afrika. Je kunt hier winkelen in luxe shoppingmalls, de bekende township-slum Soweto bezoeken en meer leren over de griezelige geschiedenis in het Apartheidsmuseum.

HET APARTHEIDSMUSEUM

Neem nou het Apartheidsmuseum. Het begint al bij de indrukwekkende architectuur van het gebouw. Het ziet eruit als een bunker en alles in z’n ontwerp draagt bij aan het beklemmende gevoel van hoe het moet zijn geweest om in de tijden van de apartheid te hebben geleefd. Bij de kaartverkoop krijg je een ticket waarop staat of je blank bent of een Afrikaan, en dus welke ingang je moet nemen. Je stapt al met een gevoel van knagende verwarring het museum binnen, die daar alleen nog maar verder wordt gevoed. Aan de hand van foto’s, video’s, geluidsopnames en een collectie aan voorwerpen ga je op reis terug door de tijd. Je wandelt door het begin van de apartheid, door naar de revolutie en de nasleep daarvan. Dit museum is niet bang om er geen doekjes omheen te winden: de geschiedenis van Zuid-Afrika (én Nederland!) was heftig! Als je na een paar uur weer buiten staat, dan zal je maag misschien enigszins omgedraaid zijn: iets wat bij zal dragen aan het bewust reizen door Zuid-Afrika!

DE HIPPE WIJK MABONENG

De wijk Maboneng is het creatieve epicentrum waar menig hippe Afrikaan uit eten gaat en waar het nachtleven spettert, borrelt en bruist. Oké, inderdaad.. Als je Maboneng opzoekt zal je veelal dezelfde hotspots tegenkomen. Maar dit komt misschien ook wel een beetje omdat dit gebied eigenlijk maar een straat is. In deze industriële omgeving vind je overal verstopte hippe plekjes. Van een ontbijttentje tot een vintage store en van en cocktailbar tot een authentieke bioscoop. Dus als je in Zuid-Afrika landt, sla deze geweldige stad dan niet over door direct op safari te gaan. Neem in plaats daarvan een dag of twee om alles te kunnen zien. “Jozi” is meer dan een tussenstop!

Oké terug naar Maboneng. Deze plek is natuurlijk sowieso gaaf om te bezoeken maar als je hier op zondag bent val je wel écht met je neus in de boter. Al vanaf een uurtje of 12 uur in de middag stromen de straten van Maboneng vol en wordt op verschillende plekken de braai aangestoken, de biertjes koud gezet en de lekkerste Afrikaanse vibes gedraaid. Wat je gelijk opvalt zijn de hippe mensen die zich graag laten fotograferen. Want ja dit is voor de Jozi’s toch wel een beetje dé Insta spot van de stad.

HEB JE VRAGEN AAN ONZE AFRIKA-EXPERTS?

Bekijk meer unieke experiences

DE EASTERN LOOP VOOR FAMILIE’S: ZO ZIET DIE ERUIT!

EEN FAMILIEREIS IN TANZANIA: ZO ZIET DIE ERUIT!

EEN REIS MET Z’N TWEEËN DOOR TANZANIA: ZO ZIET DIE ERUIT!

NAMIBIË VOOR FAMILIE: ZO ZIET DAT ERUIT!

NAMIBIË VOOR LOVEBIRDS: ZO ZIET DAT ERUIT!

NAMIBIË MET VRIENDEN: ZO ZIET DAT ERUIT!

DE EASTERN LOOP VOOR FAMILIE’S: ZO ZIET DIE ERUIT!

EEN FAMILIEREIS IN TANZANIA: ZO ZIET DIE ERUIT!

EEN REIS MET Z’N TWEEËN DOOR TANZANIA: ZO ZIET DIE ERUIT!

DAAROM MET CHARLIE’S TRAVELS NAAR AFRIKA

WE ZIJN “ON THE GROUND” IN AFRIKA
Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!
WIJ ONTWIKKELEN EIGEN ROUTES

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

ELKE REIS IS EEN CO-CREATIE
Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.
WIJ WERKEN VERANTWOORD & DUURZAAM

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

© Copyright 2022 – Algemene VoorwaardenSustainability PolicyCookie PolicyPrivacy PolicyWerken bij Charlie’s TravelsSitemap | Charlie’s Travels: avontuurlijke reizen op maat in Afrika

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Charlie's Travels
Geinteresseerd in JOHANNESBURG & APARTHEIDSMUSEUM neem dan nu contact met ons op!