• Kaapstad

    De stad met een prachtige natuur, waar je teruggaat in de tijd met de vele historische plekjes en waar verschillende culturen samenkomen. Hippe food markets, luxe stranden, Kaapstad heeft voor ieder wat wils!

Kaap van Stormen of Kaap de Goede Hoop?

Kaapstad, natuurlijk ook Cape Town genoemd, heeft zijn naam te danken aan de ligging vlakbij ‘Kaap de Goede Hoop’. De Portugezen hadden de stad eigenlijk eerst een andere naam gegeven. De speciale naam die zij gekozen hadden was ‘Kaap van Stormen’, maar later veranderden dit naar een naam die toch iets positiever klonk! Het waren de Portugezen – niet de Hollandse kaaskoppen! – die als eerste Mosselbaai en Kaapstad ontdekten in de vijftiende eeuw. Zo is de Portugees António de Saldanha de eerste die in 1503 de tafelberg ontdekte – en beklom!

100 Jaar later…

Nu ben je vast benieuwd wanneer de Nederlanders in beeld kwamen. Dat was pas in 1611, meer dan honderd jaar later. Toen besloten ze over de Kaap richting Indië te gaan, omdat de kustlijn van Oost Afrika bekend stond als gevaarlijk. De Britten hebben ook nog een paar jaar gewacht, tot 1620, voordat ze de Kaap claimden!

Waarom Kaapstad?

Wat maakt Kaapstad zo speciaal? Het heeft het gewoon allemaal! Het vele groen en de ligging aan de Tafelberg maakt Kaapstad met recht één van de mooiste steden ter wereld. Naast het bruisende stadsleven vind je hier witte zandstranden, kleurrijke bloemenvelden en indrukwekkende bergen. Oh, en penguins natuurlijk! De keuze uit activiteiten is groot: bezoek Robben Island, beklim de Tafelberg, wandel door de kleurrijke wijk Bo-Kaap en geniet van de vele stranden!

Wat te doen in Kaapstad?

Verder vind je er hippe food markets en luxe stranden: vlak naast de stad ligt pas de echte uitdaging voor de avonturiers. Beklim de Tafelberg of Lion’s Head en voor een 360 graden panorama uitzicht op Kaapstad. Ook voor de watersporters is Kaapstad een paradijs. Ga surfen in Muizenberg, duiken met witte haaien in Gansbaai, kiten in Blouberg of gewoon lekker bakken op één van de prachtige stranden. Houd je van smakelijk eten? Kaapstad is Argentinië‘s grootste rivaal op het gebied van verse steak en goede wijnen. Cheers en eet smakelijk!

Zuid Afrika kaapstad drone foto
Urban kaapstad in Zuid-Afrika local man met trompet feest op straat
kaapstad zuid afrika rotsen

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Zuid-Afrika

Daarom met Charlie’s Travels naar Zuid-Afrika

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.