• Kalahari Woestijn

    De Kalahari woestijn is een gebied van meer dan 500.000 kilometer, dat zich uitstrekt over het oosten van Namibië, het noorden van Zuid-Afrika en het westen van Zimbabwe.

Botswana vormt de kern van de Kalahari, dat daarnaast stukken van Namibië, Zuid-Afrika en Zimbabwe beslaat. Het is een plek van enorme leegte en droogte. Kalahari betekent in de Tswana-taal dan ook ‘de grote dorst’. Je zou het niet verwachten maar in deze streek vind je veel dieren. Na het regenseizoen treedt de Okavango rivier buiten zijn oevers door het regenwater uit Angola. Indrukwekkend zijn de grote kuddes springbokken, olifanten, buffels en gnoes die dan samenscholen voor een lekker koud drankje of verkoelend bad. Omdat er aanzienlijk meer regen valt dan in een ‘gewone’ woestijn, is het eigenlijk een halfwoestijn. Naast grote stukken zandwoestijn omvat het gebied ook steppe en savanne!

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Botswana

Daarom met Charlie’s Travels naar Botswana

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.