• Kalahari Woestijn

    De Kalahari woestijn is een gebied van enorme leegte en droogte. De naam komt dan ook niet zomaar uit de lucht vallen: Kalahari betekent in de plaatselijke Tswana-taal ‘de grote dorst’. De woestijn ligt voor het grootste gedeelte in Botswana en beslaat daarnaast stukken in Namibië, Zuid-Afrika en Zimbabwe. Vanwege de droogte zou je het niet meteen verwachten, maar in deze zanderige streek kun je ook veel wilde dieren spotten.

Seizoenen

Er wordt vaak gezegd dat Kalahari een woestijn is, maar eigenlijk is dat niet zo, want er valt hier veel meer regen dan in een echte woestijn. Het regenseizoen varieert per regio, maar is ruwweg van november tot maart. In deze periode ziet de Kalahari er compleet anders uit en verandert ook de dierenwereld. Door de regen in Angola overstroomt de Okavango rivier en vormt het water een drassige delta. Het gevolg? Geweldige migraties van grote groepen dieren komen op gang. Tijdens het regenseizoen trekken de dieren naar het zuiden om de overstromingen van de Okavango te omzeilen. In het droogseizoen gaan ze juist weer terug naar het noorden, op zoek naar het laatste beetje drinkwater.

Stokstaartje kalahari meerkat
wildebeest
Zebra drinken

Wildlife

Wanneer de Okavango rivier buiten zijn oevers treedt door het regenwater uit Angola, komen grote kuddes springbokken, olifanten, buffels en gnoes bij elkaar om te genieten van het verkoelende water. Verder vind je er ook stokstaartjes, bruine hyena’s en leven de drie Afrikaanse grote katten hier: de cheeta, luipaard en beroemde zwart manige Kalahari-leeuw.

Niet alleen de wildlife hier is zinderend, ook de flora is indrukwekkend! Naast zandwoestijn zijn er ook grote stukken grassige steppe en savanne te vinden. De grassige gebieden bestaan uit lang stug gras, stekelige struiken en acaciabomen. In het westen van Namibië maakt de Kalahari plaats voor de zanderige Namibwoestijn en in het noorden groeien grote Afrikaanse baobabs, vijgenbomen, moerbeibomen en de Afrikaanse ebbenboom. Ondanks de droogte is toch bijna het grootste gedeelte van de woestijn begroeid.

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Botswana

Daarom met Charlie’s Travels naar Botswana

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!