• Kampala

    Deze stad is echt de bruisende chaos die je verwacht bij een Afrikaanse stad! Daarnaast geeft het warme klimaat en de nabijheid van Lake Victoria de stad een hele relaxed, bijna tropische vibe. Het nachtleven is er één om niet te missen!

De hoofdstad van Oeganda is Kampala. De stad is gebouwd op zeven heuvels, waardoor je vaak van prachtige stadsgezichten kunt genieten! Deze stad is echt de bruisende chaos die je verwacht bij een Afrikaanse stad! Daarnaast geeft het warme klimaat en de nabijheid van Lake Vic de stad een hele relaxed, bijna tropische feel (heel anders dan de metropool Nairobi). Kampala is verkozen tot de beste Oost-Afrikaanse stad om in te wonen. Nog boven Nairobi en het goed georganiseerde Kigali!

Het centrum is druk, chaotisch en stoffig met hoge, grijze gebouwen. Maar over het algemeen is Kampala vooral onwijs groen. De paden zijn gelegd en de huizen zijn gebouwd tussen de weelderige begroeiing: palmbomen, bananenplanten, cactussen, junglereuzen met bungelende lianen, bloemen in alle kleuren van de regenboog…. Daarnaast zijn de huizen op de heuvels laag gebouwd waardoor je een oogstrelend uitzicht hebt rond elke hoek die je omwandelt. Vooral mooi wanneer je in de avond over de wegen zoeft en de heuvels oplichten als sterren aan de hemel!

De boda boda

Kampala staat bekend om het meedogenloze verkeer. Wanneer je snel van A naar B wil komen zonder uren vast te zitten in de dikke rijen auto’s en busjes met stinkende, rokende uitlaten, kun je het beste de boda boda pakken! Boda boda’s zijn brommertaxi’s die worden gebruikt zoals Nederlanders in Amsterdam op die fiets stappen: voor een habbekrats rijden ze je overal naartoe!

Oost-Afrika is niet echt de bestemming voor een lekkere stedentrip: steden zijn vaak groot, druk en chaotisch. Toch zou het zonde zijn om terug het vliegtuig in te stappen zonder een Urban Africa dagje! Wij organiseren boda boda city safari’s waarmee je in no time all ‘hotspots’ van Kampala kunt afvinken en samen met de locals de dag afsluit met een ijskoude Nile Special.

Uitzicht op Kampala
Boda Boda Kampala

Activiteiten

Onze city safari brengt je langs verschillende spots die Kampala karakteriseren en je een boel vertellen over de – nogal gruwelijke – geschiedenis en diverse cultuur van Oeganda. Zelf Kampala ontdekken? De stad is vibrerend, bruisend en creatief. Ontdek de verschillende gezichten van de stad: de groene, Hollywood-like straten met gouden poorten, kleurrijke bloemen, sjieke barren en dure restaurants. Of bezoek de lokale marktjes, proef het typische Oegandese straat eten en neem deel aan het drukke, bruisende leven op straat.

Ook het nachtleven van Kampala zal de plank niet misslaan: de stad is niet voor niets bekroond tot Party Capital of East-Africa! Maandag? Dinsdag? Zaterdag? Elke avond is er één om te feesten. Enthousiast je billen schudden in dampende lokale clubs op afro beats? Of liever hakken op Tribal House in verstopte, industriële warehouse clubs? In Kampala is alles mogelijk!

Lees hier wat je allemaal nog meer kan doen in Kampala.

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Oeganda

Daarom met Charlie’s Travels naar Oeganda

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!