• Kidepo Valley National Park

    In de noordoostelijke hoek van Oeganda, op zo’n 600 kilometer van de hoofdstad Kampala en tegen de Zuid-Soedanese grens aan, ligt Kidepo Valley National Park. Een flinke rit vanuit Kampala, waarbij het laatste deel van de weg onverhard is en je er daardoor nog wat extra rij-uren aan vast moet plakken. Desondanks is dit park de lange rit meer dan waard, want Kidepo Valley National Park is misschien wel het mooiste park van heel Afrika…

Meer over deze highlight

1
Family friendly
Off the beaten track
Eco friendly

Leeftijd: 0+
Prijs: €€

Meer over deze highlight

1
Family friendly
Off the beaten track
Eco friendly

De remote beauty

De uitgestrekte vlaktes van de Kidepo en Narus vallei worden overschaduwd door Mount Morungole en doorkruist door de de Kidepo en Narus rivier. Afhankelijk van het seizoen verdwijnen de rivieren en veranderen de glooiende groene heuvels in droger uitziende savanne. Bijkomend voordeel: het rondstruinend wild is een stuk makkelijker te vinden. Kidepo Valley National Park is in 2017 door CNN bekroond tot een van de beste parken van Afrika. De ruige, semi-droge valleien zetten zich tot ver buiten het park voort. Het voelt alsof je oneindig ver kan kijken vanwege de heuvels die diepte geven aan je horizon. Het beeld wisselt zich af met doorn acacia’s, worstenbomen, kuddes buffels en ander sprookjesachtige flora en fauna. Wanneer je minder ver voor je uitkijkt zie je al gauw rode zand- of modder wegen die je alleen met een 4×4 kan trotseren. Dit ongerepte park geeft je het gevoel dat je voor heel eventjes alleen op de wereld bent en in combinatie met de prachtige omgeving verslaat Kidepo Valley National Park daarmee de wereldberoemde parken als Ngorongoro-krater en Kruger National Park.

kidepo valley national park ranger

HEB JE VRAGEN AAN ONZE OEGANDA EXPERTS? START EEN WHATSAPP GESPREK!

(Klik rechtsonderin op de WhatsApp knop om een gesprek te starten)
Landschap in oeganda
kidepo valley national park wildlife

Wildlife

Een pijnlijk feitje is dat door stroperijen in de jaren 80 het aantal dieren in Kidepo Valley National Park drastisch verminderd is. Gelukkig laten de huidige cijfers een stijgende lijn zien in het aantal dieren. Met zo’n 450 soorten vogels en meer dan 80 soorten zoogdieren kun je wel zeggen dat Kidepo Valley National Park rijk is aan wildlife. Zo sluipen er cheeta’s, luipaarden en leeuwen rond en huppelen de roan antilope, riet- en waterbokken voorbij. De giraffen en olifanten steken hoog boven het gras uit en zijn hierdoor gemakkelijker te vinden. Neem vanuit Apoka Tourism Centre een Oegandese Freek Vonk mee om precies te weten hoe de rest van het wild zich beweegt. Deze rangers vertellen vol passie over de dieren en hun beweegredenen, over de geschiedenis van het park en over de Karamojong cultuur.

De Welke- cultuur!?

De karamojong cultuur. Ja, Kidepo Valley National Park ligt in Karamoja dat wordt bewoond door de Karamojong: een inheems volk dat vasthoudt aan traditionele leefwijzen, en familie lijkt van de Keniaanse en Tanzaniaanse Maasai. Wanneer je vanuit het noordoostelijke Kidepo richting het zuiden rijd kom je langs verschillende uitgestrekte dorpen met rieten daken. Wanneer je de stad Moroto bereikt vind je rechts Mount Moroto, de hoogste berg van het Karamoja district. Links kijk je een uitgestrekt savanne landschap in met ronde, simpele huizen van klei en kleurrijk geklede nomaden die met hun vee rondwandelen.

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Oeganda

Daarom met Charlie’s Travels naar Oeganda

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!