• Kigali

    Anders dan alle andere Afrikaanse steden. Schoon, gefocust op sustainability en stilzitten is onmogelijk. Een vette art scene, kleurrijke markten en te gekke mensen.

De moderne hoofdstad van Rwanda

Kigali, de hoofdstad van Rwanda en ook een van de schoonste steden in Afrika! Het is een van de oudste steden in het land, gesticht door Richard Kandt tijdens de Duitse overheersing, en heeft altijd een belangrijke rol gehad. Pas na de onafhankelijkheid in 1962 werd dit de hoofdstad vanwege de gunstige centrale ligging. Rwanda heeft een verschrikkelijk verleden maar onder het regime van president Paul Kagame is het land uitgegroeid tot een land dat op business-niveau het nieuwe Singapore wil en gaat worden!

Veelzijdig Kigali

Een centrale hub, klaar om nieuwe business aan te trekken. Economic growth, betere zorg, gendergelijkheid… Rwanda gaat lekker! En dit is vooral te zien in Kigali. Naast de kleurrijke en bruisende Afrikaanse sfeer vind je in de stad ook hoge kantoorgebouwen, grote winkelcentra, een fantastisch modern conferentiecentrum en luxe hotels. De stad is supermooi, superschoon en plastic is verboden, dus zorg maar dat je al die plastic tasjes thuislaat! En de laatste zaterdag van de maand kun je je auto ook wel laten staan, dan is het een landelijke schoonmaak- en autovrije dag. Zo schoon heb je een stad nog nooit gezien!

Kigali is een bijzondere stad met meerdere gezichten. Je ziet een moderne stad, maar hier kun je ook de heftige geschiedenis van het land terugvinden. Bezoek bijvoorbeeld het presidentiële paleis waar president Juvenal Habyarimana tot zijn dood in 1994 heeft gewoond. Hier kom je meer te weten over de genocide die gestart is nadat het vliegtuig neerstortte met daarin Habyarimana en Cyprien Ntaryamira, op dat moment de president van buurland Burundi. Overigens kun je de brokstukken van dit vliegtuig terugvinden in de tuin van het paleis. Je kunt ook alle kamers bezoeken en echt teruggaan in de tijd: de kamers lijken gewoon plotseling verlaten te zijn, het is echt nog net als toen.

Kunst is hip

Maar even verder op een vrolijke noot, deze stad is een echte kunststad! Hier vind je mooie markten waar je toffe Afrikaanse kunst vindt. Bijvoorbeeld bij het Kigali Center for Photography vol toffe fotokunst, of het Inema Arts Center waar je elke donderdag terecht kan voor happy hour met cocktails, goede gesprekken en een chille DJ.

Voor wat mooie souvenirs kun je naar de Caplaki Crafts Village, een markt met allemaal kraampjes vol mooie manden, beelden en maskers die thuis niet zullen misstaan. Heb je genoeg souvenirs meegenomen voor de thuis achtergebleven familie en vrienden? Sluit dan de dag af met een lekkere G&T bij de 1000 hills distillery, terwijl je naar de zonsondergang staart. Kigali: een hippe moderne stad die je echt niet wil overslaan op je reis door Rwanda!

Kigali bij nacht
Herdenking vliegtuig vliegtuig met Habyarimana en Cyprien Ntaryamiravliegtuig met Habyarimana en Cyprien Ntaryamira
Kunst

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Rwanda

Daarom met Charlie’s Travels naar Rwanda

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!