• Kisumu & Lake Victoria

    Je zou het niet denken, maar je hoeft niet perse naar de kust voor een strand met palmbomen. Ga eens off the beaten track en ontdek de tropische oorden van Lake Victoria! Met een 69,484 km2 is Lake Victoria het grootste meer in Afrika. Combineer dit met een lekker klein, overzichtelijk en bruisende Afrikaanse stad en ervaar de exceptionele ‘lake-culture’.

Kisumu

Een charmant, vriendelijk, typisch Afrikaans stadje aan Lake Victoria. Kisumu is de derde grootste stad in Kenia na Nairobi en Mombasa. Dé hotspot op zondag voor de Kisumunezen is Tilapia Beach. Heerlijk Afrikaans smikkelen met uitzicht over Lake Victoria. Minder vis-fan? Geen probleem, in Kisumu wandelen veel leden rond van de 44ste tribe van Kenia: Indiërs! Zij hebben de zalige geuren, kleuren en smaken van de Indiase keuken geïntroduceerd in Kisumu. Ook zijn er wat tuktuks meegekomen, waardoor je jezelf gemakkelijk kunt verplaatsen in deze stad. Bezoek één van de Afrikaanse markten of ga picknicken in het park. Onze favoriete hangout in Kisumu is Dunga Hill Camp. Gelegen aan Lake Victoria, gerund door een Nederlandse en haar Indische vriend. De mooiste zonsondergangen over het meer, koude drankjes en live music op de achtergrond.

Lake Victoria

Ondanks de grootte is Lake Victoria verrassend ondiep: slechts 81 meter op het diepste punt. Vanuit Mbita kun je met de ferry richting Mfangano Island of het tropische Takawiri Island. Mfangano is een prachtig groen eiland met in het midden van het eiland een berg, waar je in ongeveer een uur naar de top kunt hiken. Mocht je als Hollander in hart en nieren dichter bij je roots willen blijven, dan is het een unieke ervaring om het eiland te verkennen op de fiets.

Takawiri Island daarentegen, heeft alle ingrediënten voor het parkeer-je-billen-op-het-zand-en-doe-de-hele-dag-niks-recept: een wit strand, palmbomen, een luxe resort en een bijna onbewoonde omgeving. Ook voor kampeerfanaten zijn er bijzondere plekjes regelrecht naast het meer te vinden, zodat je in slaap valt op het geluid van de golven.

lake victoria boot

Onze lokale partners

Een speurtocht voor zeven kids? Geen probleem voor onze Kisumu held!

Meet Brian! Onze tourguide in Kisumu. Brian is geboren en getogen in de stad en deelt met ontzettend veel passie zijn liefde voor Kisumu. “Als ik de reizigers van Charlie’s Travels kan laten zien hoe mooi de stad is, delen zij dit vervolgens verder met de wereld”. Kisumu is divers en er is ontzettend veel te ontdekken. Afrikaanse markten, art school, djembe sessies, speurtochten, Brian zorgt voor een ervaring op maat gemaakt. De waardering die hij ervoor terug krijgt: daar doet hij het voor!

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Experience Kisumu with Charlie’s Travels!

Experience Takawiri Island with Charlie’s Travels!

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Kenia

Daarom met Charlie’s Travels naar Kenia

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.