• Kitesurfen in Kenia

    “Wij Nederlanders zijn niet vies van wat watersport. Ranomi die door het water heen snijdt, of Sven die er juist overheen glijdt. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Om die reden zal kitesurfen voor weinig Hollanders een nieuw fenomeen zijn. Wat voor sommigen wél nieuwe waardevolle info is, is dat de Oost-Afrikaanse kust de ultieme hotspot is om te kitesurfen!”

    – Charlie

    Krijg reisadvies op maat

Kitesurfen in Kenia

“Wij Nederlanders zijn niet vies van wat watersport. Ranomi die door het water heen snijdt, of Sven die er juist overheen glijdt. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Om die reden zal kitesurfen voor weinig!”

– Charlie

Krijg reisadvies op maat
1
2
3
4
5
Landkaart Kenia
1

Mwazaro

Een uurtje onder Diani vind je Mwazaro. Dit is de zuidelijkste kite spot in Kenia – het ligt praktisch op de Tanzaniaanse grens. Wat deze plek uniek maakt is de aanwezigheid van een lagoon, waardoor het een topspot is om het kiten onder de knie te krijgen én geschikt is voor de geoefende freestylers die hun trucs willen oefenen.

2

Diani Beach

Diani is het populairste strand van Kenia. Slechts een uurtje rijden van Mombasa is het een eitje er te komen. Er zijn hier enorm veel kitesurfscholen waar je een lesje kunt volgen. No worries om de ruimte op het water: de zee is groot, het strand breed; plek zat dus!

3

Nyali-Mombasa

Deze spot ligt ook net buiten Mombasa, en je vindt hier dan ook vooral mensen uit Mombasa zelf. Misschien niet de beste kite spot die je tegen gaat komen, maar zeker een goed begin of tussenstop als je richting het noorden reist. Ook leuk om vooral Keniaanse kiters te ontmoeten.

4

Watumu

105 km boven Mombasa ligt Watamu: een van de beste snorkel- en duikplaatsen in Oost-Afrika. Naast snorkelen kun je hier ook perfect kiten: helder, vlak water, en na het harde werk een bord goede pasta (Italiaans is populair hier) – wat wil je nog meer?

5

Che Sale

Rij je na Watamu nog een uurtje door, dan kom je uit bij Che Sale. Dit is een wat luxere kite-bestemming. Ook hier vind je een veel verschillende instructeurs en winkeltjes waar je materiaal kan huren. Er wordt gezegd dat hoe noordelijker je gaat, hoe beter de wind is.. Met andere woorden: in Che Sale zit je zeker goed!

Waar kun je kitesurfen in Kenia?

Wanneer je wilt kitesurfen in Kenia dan is het handig als er een school of een verhuurbedrijf in de buurt is. Ook is het altijd aan te raden om te gaan kiten daar waar ook andere kitesurfers zijn. We hebben daarom gekeken naar spots in Kenia waar veel gekitesurft wordt. In de kaart hiernaast zie je waar deze liggen.

Kitesurf pakketten

Wil jij graag kitesurfen in Kenia, maar wil je niet alleen? Wij hebben kitesurf reizen voor beginners en gevorderden, waarbij je met een groep op pad gaat. Benieuwd welke reizen dit zijn?

Wat maakt de Keniaanse kust zo weergaloos voor kiters?

Allereerst de goede wind natuurlijk. Er zijn twee periodes waarin je vrij zeker kunt zijn van een stevige bries. De eerste loopt van december tot februari, de tweede van mei tot september. Tijdens deze periodes heb je gemiddeld 25 dagen per maand waarbij je aan een snelheid moet denken van tussen de 18 en 25 knopen.

Wat Kenia misschien wel nog aantrekkelijker maakt, is de rust. Kitesurfen hier is relatief nieuw en daarom nog rustig, chilled out en ongerept. Met andere woorden je hebt het strand voor jezelf en de ruimte om te doen waar je voor komt; kiten. Nog een laatste zetje in de goede richting nodig? De Indische Oceaan is op prima temperatuur, dus die full body wetsuit kun je thuis laten! Pak die downwinder en zie maar waar je uit komt!

Wil je meer weten over watersporten in Afrika?

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!