• Kolmanskop

    Kolmanskop werd in 1908 gesticht omdat men er diamanten vond, nadat de diamond rush over was verlieten alle gelukszoekers het dorp. Nu is het een prachtige desolate plek in de woestijn en een treat for the eye en de camera!

De Stad van Geluk

Het stadje was één en al luxe: er werd van alles gebouwd om verblijf en vertier te bieden aan de diamantzoekers. Villa’s, hotels, een bowlingbaan, een theater, een casino… De gelukszoekers kwamen per trein; de eerste treinrails van Afrika ligt hier. Het stadje, dat ooit een bruisend centrum had, werd na tien jaar weer verlaten omdat ergens anders mooiere diamanten te vinden waren. Hebberig en optimistisch als men in Kolmanskop was, verlieten ze huis en haard en in 1954 was er geen levende ziel meer te vinden. De wind heeft woestijnzand de grimmige spookhuizen ingeblazen en het enige geluid dat je hier hoort is het geklapper van deuren in de wind. Een zanderige maar bijzondere ghost town!

Treat for the eyes en camera’s

Griezelig stadje dus, dat Kolmanskop, maar het levert waanzinnig vette foto’s op! Deze plek leent zich dan ook uitstekend voor een mooie Instagramfoto! Je volgers zullen versteld staan van wat voor een kekke plekkies jij wel niet bezoekt. Deze spookstad is alleen ‘s ochtends te bezoeken. Maar als je een speciale fotograafvergunning aanvraagt, mag je van zonsopgang tot zonsondergang lekker doorklikken en poseren. Niet je poetsdoekjes vergeten voor het zand tussen je cameralenzen… en billen!

Een zandloper was nog nooit zo cool als de Kolmanskop Zandloper. Want time is running out! Uiteindelijk zal deze ghosttown volledig opgeslokt worden door het zand en zal er weinig overblijven. 

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Namibië

Daarom met Charlie’s Travels naar Namibië

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Kolmanskop?
Powered by