✔️ Super flexibele voorwaarden – ✔️ Verantwoord toerisme – ✔️ 100% verzekerd op reis

KRUGER NATIONAL PARK

Het oudste park van Afrika en één van de grootste wildparken ter wereld! Een must see voor de natuurliefhebbers met de hoeveelheid vogels die er zijn en natuurlijk de Big 5 die er rustig doorheen wandelt.

EEN MUST SEE!

Het Kruger National Park is 380 km lang en 60 km breed, en daarmee een van de grootste wildparken ter wereld! Het ligt in het noordoosten van Zuid-Afrika en het park is met eigen auto te bezoeken. Met de Big 5 die er rustig doorheen hobbelen is dit park het Mekka voor de natuurliefhebbers en een must see!

Het is ook nog eens het oudste park van Afrika. Kruger National Park werd opgericht door Paul Kruger, de president van Transvaal in 1898. Hij realiseerde zich in 1884 dat de dieren beschermd moesten worden en regelde even dat het gebied tussen de Sabie en Crocodile Rivers beperkt werd voor de jacht. Zijn volledige plan werd pas in 1898 doorgezet, toen het Sabie Game Reserve werd opgericht. Later kreeg dit de bekende naam: het Kruger National Park.

WAAROM KRUGER NATIONAL PARK?

Het is een bijzonder park, met ongeveer 12.000 olifanten is het Kruger National Park zelfs de plek waar de meeste Afrikaanse olifanten wonen! Daarnaast zijn er bijzondere bomen en planten te vinden, wonen er maar liefst 148 soorten zoogdieren en onwijs veel vogels! In het Kruger National Park leven zoveel soorten dieren dat het de grootste variëteit aan dieren heeft van heel Afrika! Daarnaast is ook het landschap in het park gevarieerd. Je crosst langs groene heuvels, bergen, savannevlaktes en tropische wouden.

Omdat Kruger National Park het bekendste wildpark is van Zuid-Afrika en dus druk bezocht wordt, heeft het een enorme variatie in accommodaties. Voor ieder wat wils! Overnachten kan in een basic accommodatie in het park, een prachtige luxe lodges in een Private Game Reserve of kamperen in de bush bush. Bekijk ook onze unieke experience in Greater Kruger, waar je samen met een gids gaat kamperen in een Guernsey Private Nature Reserve, gaaf!

SELF-DRIVE IN KRUGER NATIONAL PARK

Wat het Kruger National Park extra bijzonder maakt is de toegankelijkheid: je kunt zelf op je dooie gemakje door het park heen tuffen en de dieren spotten. Een goede manier om het park te ontdekken is door middel van kamperen. Laad de auto vol met koud bier en andere versnaperingen en gooi de “braai” (Zuid-Afrikaanse BBQ) aan en in één van de bush campsites tented camps. Dit alles met zicht op één van de vele rivieren, wilde dieren en in de nacht de waanzinnige, blote sterrenhemel! Liever niet in je eentje rondrijden? Je kunt in dit park ook dieren spotten onder begeleiding van een ranger tijdens een wandelsafari of een nachtelijke gamedrive.

Benieuwd welke safari-parken er nog meer de moeite waard zijn? Lees dan hier onze blog! Of ontdekt hier de malaria-vrije wildparken boven Johannesburg.

HEB JE VRAGEN AAN ONZE AFRIKA-EXPERTS?

Bekijk meer unieke experiences

DE EASTERN LOOP VOOR FAMILIE’S: ZO ZIET DIE ERUIT!

EEN FAMILIEREIS IN TANZANIA: ZO ZIET DIE ERUIT!

EEN REIS MET Z’N TWEEËN DOOR TANZANIA: ZO ZIET DIE ERUIT!

NAMIBIË VOOR FAMILIE: ZO ZIET DAT ERUIT!

NAMIBIË VOOR LOVEBIRDS: ZO ZIET DAT ERUIT!

NAMIBIË MET VRIENDEN: ZO ZIET DAT ERUIT!

DE EASTERN LOOP VOOR FAMILIE’S: ZO ZIET DIE ERUIT!

EEN FAMILIEREIS IN TANZANIA: ZO ZIET DIE ERUIT!

EEN REIS MET Z’N TWEEËN DOOR TANZANIA: ZO ZIET DIE ERUIT!

DAAROM MET CHARLIE’S TRAVELS NAAR AFRIKA

WE ZIJN “ON THE GROUND” IN AFRIKA
Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!
WIJ ONTWIKKELEN EIGEN ROUTES

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

ELKE REIS IS EEN CO-CREATIE
Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.
WIJ WERKEN VERANTWOORD & DUURZAAM

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

© Copyright 2022 – Algemene VoorwaardenSustainability PolicyCookie PolicyPrivacy PolicyWerken bij Charlie’s TravelsSitemap | Charlie’s Travels: avontuurlijke reizen op maat in Afrika

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Charlie's Travels
Geinteresseerd in KRUGER NATIONAL PARK neem dan nu contact met ons op!