• Kubu Island

    Dit rotseiland geeft met zijn verlaten vlaktes met grote baobabbomen en cactussen een echte alien vibe… zijn we hier wel op aarde? Neem een statief mee of houd je adem goed in, want op een heldere avond kun je hier de melkweg prachtig fotograferen!

Kubu Island: een eiland in een zoutpan

Het rotseiland ‘Kubu Island’ ligt in de Makgadikgadi Pan area in Botswana. Het is een unieke en ongerepte plek! Het eiland doemt op uit het eeuwenoude Lake Makgadikgadi – ja, spreek dat maar eens uit. Dit meer is inmiddels helemaal verdampt tot een van de grootste zoutpannen ter wereld.

In de Tswana-taal betekent de naam van dit eiland: het nijlpaard. Nu zie je het niet meer voor je, maar hier hebben honderden jaren geleden deze niet-zo-vriendelijke dikkerdjes gewoon nog rondgedobberd!

Het magische stuk land is bezaaid met rotsen en mysterieuze baobab-bomen. Met een gids ontdek je hier de oude geschiedenis van de bizarre Lekhubu-rotsformaties (Lekhubu is de lokale naam voor Kubu Island) en leer je meer over de flora en fauna van dit gebied.

Slapen onder de sterrenhemel

Kubu ligt mooi op de route van en naar Chobe National Park, en is daarmee een unieke pitstop op doorreis. Dit is de ultieme plek om je tent even lekker te laten voor wat-ie is, en je matrasje lekker buiten te leggen om te genieten van de eindeloze sterrenhemel.

Boabab bomen op de Makgadikgadi zoutpan

Daarom met Charlie’s Travels naar Botswana

WE ZIJN "ON THE GROUND" in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

WIJ ONTWIKKELEN EIGEN ROUTES

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

ELKE REIS IS EEN CO-CREATIE

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

WIJ WERKEN VERANTWOORD & DUURZAAM

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

IK BEN KLAAR VOOR HET AVONTUUR! WAT DOEN WE NU?

typing-baboon

1. AANVRAAG

charles-square

2. SKYPE MET CHARLIE

kenya-map

3. HET VOORSTEL

jaarclub-motor

4. SAFARI NJEMA!