• Lake Bunyonyi en Lake Mutanda

    Twee spiegelgladde meren in de jungle van het Zuid-Westen. De één met maar liefst 29 eilanden versnipperd over het wateroppervlak, de ander weerspiegelt de majestueuze vulkanen van Congo.

Meer over deze highlight

1
Family friendly
Off the beaten track
Eco friendly

Leeftijd: 0+
Prijs: €

Meer over deze highlight

1
Family friendly
Off the beaten track
Eco friendly

Diep weggestopt in het Zuid-Westen van Oeganda, omsingeld door de groene bergen en vulkanen van de Rwandese en Congolese grens, vinden we twee prachtige meren genesteld in de jungle: Lake Bunyonyi en Lake Mutanda.

Wat is Lake Bunyonyi?

Vrij vertaald betekent Bunyonyi ‘plek van vele kleine vogels’ … Dit zegt al genoeg om de vogelliefhebber om te krijgen! Op dit meer vind je 29 eilanden waar je kunt slapen in de mooiste accommodaties en kunt hiken naar de meest waanzinnige uitzichtpunten. Hoe kom je van het ene eiland naar de andere? In een uitgeholde boomstam natuurlijk! Met een peddel in je hand dobber je over het spiegelgladde water tussen de groene eilandjes door. Als je voor een echt avontuur wilt gaan, ontdek je het meer met een meerdaagse kanotocht. Slaap bij eilandbewoners tussen de kippetjes en Oegandese kids die leren zwemmen. Het kanoën kun je afwisselen met een stevige hike langs de Rwandeese-Oegandese grens. Het uitzicht over de glooiende heuvels, de terrassen en het Lake Bunyonyi is er eentje om niet te missen.

meer met kano oeganda

Waar verblijf je bij Lake Bunyonyi?

Bij Lake Bunyonyi kun je kiezen uit tal van accommodaties: allemaal mooi, allemaal bij het water. Verspreid langs de kust of op de eilandjes is er een grote diversiteit aan lodges, resorts en homestays, met een price range waarin voor iedereens budget wel iets te vinden is. Slaap op houten vlonders met uitzicht op het meer, of gezellige homestays.

Ook kun je ervoor kiezen in één van de resorts te overnachten. Ruime safaritenten waar je ’s nachts de geluiden van de jungle hoort en waar je ’s ochtends je koffietje op de veranda drinkt. Het water van deze meren is kraakhelder en schoon: zwemmen dus! De ideale plek om een paar dagen te blijven hangen en te ontspannen.

Lake Mutanda

Een ander waanzinnig, nabij gelegen meer is Lake Mutanda. Hier zijn iets minder te doen dan bij Lake Bunyonyi, maar het is minstens net zo mooi (en misschien zelfs wel mooier). Het meer ligt aan de voet van de Virunga mountains, een reeks van 8 vulkanen, bijna allen slapend. Ze markeren de grens tussen Oeganda en D.R.C. Deze bergen zijn bedekt met dichte jungle en vormen de thuisbasis voor de berggorilla’s van Oeganda en Congo!

Drie van de acht Virunga vulkanen staan in Mgahinga National Park. Je kunt hier -vrij intensive- hikes doen. Charlie heeft ooit in een ver verleden de Gahinga beklommen. De kleinste van de drie, maar verkijk je niet! Het is een volle dag klimmen, hijgen, puffen en zweten! Maar het uitzicht was het 100% waard. Bovendien is er een (kleine) kans dat je hier zomaar gratis (!) die peperdure gorilla’s tegen het lijf loopt.

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Oeganda

Daarom met Charlie’s Travels naar Oeganda

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!