• Lake Jipe

    Veel vis, vogels en nijlpaarden. De vissersbootjes hier hebben een bijna Venetiaanse uitstraling, met een Afrikaanse twist natuurlijk! Ervaar het authentieke Tanzaniaanse plattelandsleven rondom Lake Jipe en dobber rond in alle rust; toeristen kom je hier niet tegen.

Waar ligt Lake Jipe?

Lake Jipe is een relatief klein meer gelegen in het noorden van Tanzania, pal op de Keniaans-Tanzaniaanse grens. Het meer wordt gevoed door de Lumi rivier, die afstamt van de Kilimanjaro. De noordelijke oevers van de rivier grenzen aan Kenia’s Tsavo West National Park en de zuidelijke oevers grenzen aan de Tanzaniaanse Kilimanjaro regio. Het meer wordt omringd door grote hoeveelheden riet en trekt regelmatig olifanten aan die uit het meer komen drinken.

Landbouwgronden

Bijna iedereen die in het omringende gebied van Lake Jipe woont is afhankelijk van de visserij. Daarnaast zijn ze voornamelijk actief in landbouw en veeteelt. Het water van het meer wordt gebruikt voor irrigatie van omliggende landbouwgronden. Lake Jipe is hierdoor een prachtige bestemming het authentieke Tanzaniaanse plattelandsleven te ervaren.

De lekkerste Tilapia

Kano door het hoge riet en ga op zoek naar de verschillende watervogels, nijlpaarden of krokodillen. Vis samen met de Tanzaniaanse bevolking je eigen lunch bij elkaar. Verser ga je je Tilapia niet krijgen! Combineer Lake Jipe met een off the beaten track wandeling in de Pare Mountains of met een iets bekender gebergte in Tanzania: de Usambara Mountains.

lake jipe vrouw
lake jipe kano

Daarom met Charlie’s Travels naar Tanzania

WE ZIJN "ON THE GROUND" in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

WIJ ONTWIKKELEN EIGEN ROUTES

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

ELKE REIS IS EEN CO-CREATIE

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

WIJ WERKEN VERANTWOORD & DUURZAAM

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

IK BEN KLAAR VOOR HET AVONTUUR! WAT DOEN WE NU?

typing-baboon

1. AANVRAAG

charles-square

2. SKYPE MET CHARLIE

kenya-map

3. HET VOORSTEL

jaarclub-motor

4. SAFARI NJEMA!