• Lake Jipe

    Veel vis, vogels en nijlpaarden. De vissersbootjes hier hebben een bijna Venetiaanse uitstraling, met een Afrikaanse twist natuurlijk! Ervaar het authentieke Tanzaniaanse plattelandsleven rondom Lake Jipe en dobber rond in alle rust; toeristen kom je hier niet tegen.

Waar ligt Lake Jipe?

Lake Jipe: dit meer is relatief klein en schattig en ligt in het Noorden van Tanzania genesteld op de grens met Kenia. Dit groene meer wordt gevoed door Lumi rivier, die van de Kilimanjaro afstroomt. De Zuidelijke kant van het meer grenst dus aan de Kili-regio, maar de Noordelijke oevers kun je alleen bezoeken als je toevallig in het Keniaanse Tsavo West National Park bent! Het meer wordt omringd door dikke bossen riet waar veel olifanten zich een weg doorheen banen om aan de waterkant hun dorst te lessen.

Landbouwgronden

Water = leven! Bijna iedereen die rondom Lake Jipe woont is afhankelijk van het water uit meer. Zo leven veel mensen op de inkomsten van de visserij. Maar ook wordt het water uit het meer gebruikt om de landbouwgronden te irrigeren. Boeren blij, en wij ook blij: Lake Jipe vormt hierdoor namelijk een waanzinnig mooie bestemming om het authentieke Tanzaniaanse plattelandsleven te ervaren!

De lekkerste Tilapia

Kano door het hoge riet en ga op zoek naar de verschillende watervogels, nijlpaarden of krokodillen. Vis samen met de Tanzaniaanse bevolking je eigen lunch bij elkaar. Verser ga je je Tilapia niet krijgen! Combineer Lake Jipe met een off the beaten track wandeling in de Pare Mountains of trotseer een iets bekender gebergte in Tanzania: de Usambara Mountains.

lake-jipe-gras-geel
lake-jipe-drone.

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Tanzania

Daarom met Charlie’s Travels naar Tanzania

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

© Copyright - Algemene Voorwaarden - Sustainability Policy - Cookie Policy - Privacy Policy - Werken bij Charlie's Travels - Sitemap | Charlie's Travels: avontuurlijke reizen op maat in Afrika
✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!