• Lake Malawi

    In dit azuurblauwe meer, omgeven door baobab-bomen en rieten hutten, kleurrijke vogels en apen, leven minstens 500 tropische vissen, nijlpaarden en krokodillen. Ga varen of lekker zonnen aan de tropische oevers!

Een van de drie ‘African Great Lakes’

Lake Malawi, ook wel bekend als Lake Nyasa of Lago Niassa, is een ‘African Great Lake’. Het meer is zo groot, dat het zowel in Malawi, Mozambique als Tanzania ligt. Met zijn 560 bij 75 kilometer is het ‘t op twee-na-grootste en op één-na-diepste meer van Afrika.

Het behoort samen met Lake Victoria en Lake Tanganyika tot de drie grootste meren van Afrika. Het azuurblauwe zoetwatermeer is het thuis van meer vissen dan welk ander meer dan ook. Hier leven minstens 700 tropische vissen tussen hun ietwat grotere buurtjes: nijlpaarden en krokodillen.

Magische baobab-bomen en kleurrijke vogels

Niet alleen in het meer, maar ook rondom het meer is de schoonheid niet te stoppen: magische baobab-bomen, rieten hutten, kleurrijke vogels en schattig ogende aapjes. Varen of lekker zonnen aan de tropische oevers: Lake Malawi is sereen en maakt je helemaal zen!

Iets wat maar door weinig reizigers wordt bezocht, zijn de tropische, verborgen eilanden op het meer. De mooiste eilanden zijn Mumbo Island en Likoma Island. Op drie kwartier afstand van Cape Maclear, ligt Mumbo: een eco-vriendelijk tropisch onbewoond eiland, wat eigenlijk bestaat uit twee eilanden. Mumbo en Jumbo zijn verbonden door een houten loopbrug over het water. Hoe romantisch en idyllisch!

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Mozambique

Daarom met Charlie’s Travels naar Mozambique

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Lake Malawi?